Sluiten

Edwin de Graaf voerde in Kralingen één wijziging door in de basiself. Mario Bilate stond in de punt van de aanval. Een flinke opsteker voor de spits, die na maanden van blessureleed is de spits fit genoeg om het slot van het seizoen mee te maken. Verder speelde NAC dus in dezelfde formatie die vorige week TOP Oss opzijzette.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na een slordigheidje achterin kreeg Dallinga de kans om Excelsior op voorsprong te schieten. Gelukkig was Nick Olij snel zijn doel uit om het de aanvaller lastig te maken, die de bal dan ook over het doel schoot.

Kort hierna versiert Moïse Adiléhou een corner voor NAC. De corner viel achterin voor de voeten van Danny Bakker, die de bal terug voor kon trekken. Hij gaf de bal op heuphoogte voor op Velanas, die met een handige hakbal doelman Van Gassel verschalkte voor de 0-1!

NAC had het aan één man te danken dat Excelsior niet met een snel antwoord kwam. Niet voor het eerst dit seizoen was Nick Olij een flinke sta-in-de-weg voor de tegenstander. Met een aantal goede reddingen weerhield hij de Kralingers van scoren.

NAC kreeg ook in de eerste helft ook een aantal flinke kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar onder anderen Bilate, Velanas en de ingevallen Maria kregen de bal niet achter Van Gassel.

Toch was het Excelsior die vlak voor rust een doelpunten wisten te maken. Thijs Dallinga schoot de bal na een scherpe counter achter Olij. Hierdoor gingen we rusten met een 1-1 stand op het scorebord.

Kort na rust scoorde Excelsior opnieuw. In eerste instantie wist Olij nog redding te brengen op een schot van Dallinga, maar de doelman kon niet voorkomen dat de instormende Niemeijer de rebound binnentikte.

De fase hierna kabbelde de wedstrijd voort zonder echt grote kansen. In het laatste kwartier kreeg NAC nog wel een aantal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Een goede actie van Kaj de Rooij, een kopbal van Danny Bakker en een schot van invaller Moreno Rutten troffen alle drie net geen doel.

Lang leek het erop dat door de 2-1 NAC aanstaande dinsdag opnieuw tegen Excelsior moest aantreden, echter kopte Dion Malone in de laatste seconde nog de gelijkmaker tegen de touwen, waardoor er wat verschuivingen in het eindklassement volgde. Door de late gelijkmaker van Malone kruipt ADO Den Haag weer over Excelsior heen. Hierdoor mag NAC aanstaande dinsdag aantreden tegen ADO Den Haag.

Alle seizoenkaarthouders mogen gratis naar de Play-Off wedstrijd tegen ADO Den Haag. Zaterdagochtend kan de Club van 1912 vanaf 9:00 uur kaarten bijkopen. Vanaf 12:00 uur volgen de seizoenkaarthouders en ClubCard-houders. Let op! Je hoeft dus niet je eigen ticket terug te kopen. Je kunt gewoon met je seizoenkaart naar binnen als bij een reguliere competitiewedstrijd.