Sluiten

De kick-off vond plaats op P5, de parkeerplaats naast het Rat Verlegh Stadion. In de ochtend zijn de leerlingen van de NAC Junior Street League verwelkomd op het terrein door projectcoördinator Pim van Rijswijk en NAC Onder 21 speler Dion Versluis. Na de uitleg en wat inspirerende en motiverende woorden konden de activiteiten van start gaan. De spanning op de wedstrijdvelden was voelbaar en na een dag vol wedstrijden en sportiviteit, ging KBS De Griffioen met de winst naar huis. OBS De Wildert heeft zich als sportiefste van de dag getoond en kreeg de sportiviteitsprijs, een rondleiding door het Rat Verlegh Stadion, mee naar huis.

“De NAC Street League is van onschatbare waarde voor iedereen om te leren omgaan met verlies, terwijl anderen wellicht een stevige stoot moeten incasseren. De aanwezigheid van een ondersteunende leerkracht en een vleugje maatschappelijke betrokkenheid zijn van cruciaal belang in dit proces”, aldus Tim Tax, docent van De Rietvink.

1img 0759

In de middag stond de kick-off voor middelbare scholen op het programma. De leerlingen van de NAC (Ladies) Street League stonden al voor de start van het activiteitenprogramma een bal te trappen en werden vervolgens verwelkomd door de organisatie en Onder 21 speler Corijn Kokkeel. Ook zij mochten aan de slag met sportieve opdrachten, waaronder een voetbalpartijtje op de NAC Street League wijze, maken van spandoeken, estafetteraces, Hoeks Zonwering voetbalflipper en nog veel meer! De winnaar van afgelopen seizoen, De Nassau, trok wederom aan het langste eind en mocht met de eerste prijs naar huis. De sportiefste van de middag waren de jongens en meiden van ISK Breda.

Al met al was de kick-off een groot succes en kan volgende week de straatvoetbalcompetitie van Breda officieel van start gaan. Na een tiental speelrondes en de finaledagen in mei wordt bekend welke scholen zich mogen kronen tot NAC Street League kampioen van 2023/2024!

De kick-off is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Breda, NAC Breda, European Football for Development Network, Hoeks Zonwering, Nouwens Transport, De Rooi Pannen, Fontys, Playing for Success Breda, GGD West-Brabant, VV Oosterhout, Breda Loco’s, Cees van der Horst, Massaverhuur, Jumbo Foodmarkt, Bakkerij Dikke Mik Brabantplein, De Jong Deli Nieuwe Boschstraat, ALD, Bar Company, Rode Kruis Baronie en alle andere vrijwilligers en betrokkenen.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235