Sluiten
groep2

Het leefstijlproject begon in februari aan het vijfde seizoen met achttien gedreven deelnemers die klaar waren voor de uitdaging. Bij aanvang hebben ze allemaal hun beginsituatie vastgelegd, waardoor ze een duidelijk beeld kregen van waar ze op zowel fysiek als mentaal vlak stonden. Doelen werden gesteld, banden werden gesmeed met de organisatie en toen was het tijd om te beginnen. Twaalf weken later kregen ze dezelfde meting om hun vooruitgang te meten en sloten ze het traject af met een bezoek aan het NAC Museum.

Voor NAC Telt draait het niet alleen om kilo's verliezen of gezonder eten. Het draait er vooral om dat ze zich goed voelen in hun eigen vel. Een goede fysieke gesteldheid heeft bewezen invloed op je mentale gezondheid, en omgekeerd. "Door de bewustwording die NAC Telt creëert, werk je niet alleen aan je lichaam door te bewegen, maar ga je ook aan de slag met de ondersteunende aspecten van voeding en ontspanning", aldus één van de deelnemers.

In de afgelopen drie maanden zijn er tientallen kilo's verdwenen en centimeters van hun taille geslonken, maar het belangrijkste is dat ze bewuster zijn geworden van hun levensstijl. Ze hebben plezier en motivatie gevonden in het sporten, nieuwe sporten ontdekt, nieuwe vrienden gemaakt en hun voedingspatroon verbeterd. Dit zijn allemaal belangrijke veranderingen die het traject heeft teweeggebracht.

"Ik ben enorm trots op alle deelnemers die ik heb mogen begeleiden gedurende deze twaalf weken. Het was niet altijd gemakkelijk, ze zijn blessures tegengekomen, maar desondanks hebben ze prachtige resultaten behaald. NAC Telt heeft een stevige basis heeft gelegd voor een gezonde levensstijl op de lange termijn", vertelt Inge Overgoor, projectcoördinator NAC Telt.

De sportavonden vonden vooral plaats in en rondom het Rat Verlegh Stadion, maar waren er ook enkele uitstapjes naar externe partijen. Zo hebben deelnemers in de afgelopen periode kennis gemaakt met crossfit bij Crossfit Climbers Cabin, sportlessen kunnen volgen bij Back2theGym, een yogasessie ervaren met Inner Sun Yoga en is er gebokst in het Rat Verlegh Stadion met Boxing Breda.

Naast de workshops over gedragsverandering en ontspanning, geleid door Jolinda Gloudemans van Beweeg-Wijs, en de inzichten over voeding door Geert Rennen van Go For It PT, hebben keeper Aron van Lare en aanvaller Thomas Marijnissen hun persoonlijke verhalen gedeeld over hun leefstijl en hoe ze omgaan met gedrag en ontspanning. Dit gaf de deelnemers een unieke inkijk in het leven van topsporters.

Met de toewijding en steun van Monné Zorg en Beweging, Beweeg-Wijs en de Gemeente Breda, kunnen we dit project realiseren en zijn hen daarom ook dankbaar voor de inzet. Komend seizoen staat NAC weer klaar om een programma aan te bieden dat zich richt op zowel fysieke als mentale gezondheid. Voor meer informatie over het leefstijlprogramma, kan er contact opgenomen worden met Inge Overgoor, via iovergoor@nac.nl.   

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

vriendenloterij
soccernews3