Maurice Steijn schakelde deze wedstrijd terug naar een 4-3-3-systeem. Mounir El Allouchi, die vorige week afwezig was in verband met de geboorte van zijn dochter, keerde terug in de basis. Mario Bilate stond in de punt van de aanval, waardoor Van Hooijdonk op de bank begon. Jethro Mashart kreeg na zijn mooie goal tegen Telstar ook een basisplaats van Maurice Steijn. DJ Buffonge moest in de warming-up noodgedwongen afhaken. Nick Venema was zijn vervanger.

NAC begon niet goed aan de wedstrijd. Al na veertig seconden moest Nick Olij de bal uit het net pakken. Nadat Jort van de Sande Riera opzijzette en de bal afleverde bij De Keersmaecker, kon deze in twee instanties de bal binnenwerken. Een valse start voor De Parel van het Zuiden: 1-0.

In de 31e minuut kwam NAC op gelijke hoogte. Mario Bilate pikte de bal op in het middenveld en snelde met grote stappen richting het Eindhovense doel. Precies op het goede moment leverde hij de bal af bij de meegelopen Immers. Immers kapte zijn directe tegenstander uit en leverde de bal op zijn beurt af bij Nick Venema, die de gelijkmaker kon binnentikken; 1-1!

Drie minuten later kreeg NAC een corner. Bij afwezigheid van Huseyin Dogan was Mounir El Allouchi verantwoordelijk voor de spelhervattingen en dat deed hij niet onverdienstelijk. Na een afgemeten voorzet zette Roger Riera, via de binnenkant van de paal, NAC op een 1-2 voorsprong! Dit was tevens de ruststand.

Na tien minuten spelen in de tweede helft werd het opnieuw gelijk. Na een lage voorzet van De Keersmaecker kon Jacky Donkor bij de tweede paal de 2-2 binnen werken. NAC moest, vroeg in de tweede helft, opnieuw op zoek naar de voorsprong.

Na (0)76 minuten gaf Thom Haye een fantastische steekpass op Robin Schouten, die daarmee de zestien binnen kon dringen. De rechtsback kapte zijn tegenstander uit en schoot met link hoog in het doel binnen. 2-3!

Vijf minuten later kreeg NAC de kans op de voorsprong te verdubbelen. Na een overtreding binnen het zestienmetergebied op Mounir El Allouchi, kon Mario Bilate zijn eerste goal voor NAC maken via een penalty. Hij deed dit op fraaie wijze door de bal hard de kruising in te jagen. Hiermee gooide hij de wedstrijd in het slot. NAC wint in Eindhoven met 2-4!