Bij NAC stond Roy Kortsmit in het doel. De verdediging werd gevormd door Ruben Ligeon, Moreno Rutten, Colin Rösler en Jethro Mashart. Op het middenveld speelden Mathijs Bel, Welat Cagro en DJ Buffonge. De voorhoede bestond uit Vieiri Kotzebue, Kaj de Rooij en Kevin Silva.

In de openingsfase van de wedstrijd was PEC sterker aan de bal en kreeg het een paar mogelijkheden. De eerste echte grote kans was ook voor PEC, op een harde inzet van Kastaneer had Korsmit een sterke redding in huis. Het eerste doelpunt viel na zo’n 20 minuten voetballen. Na een lange voorzet kwam de bal bij Mees de Wit terecht, hij ging om Roy Kortsmit heen en wist de openingstreffer te maken. Slechts twee minuten later werd de tweede treffer al gemaakt door de bezoekers. Kastaneer schoot uit de draai de bal achter Kortsmit.

Na een half uur spelen kwamen de Zwollenaren op 0-3. Kastaneer maakte zijn tweede van de middag. Na dit doelpunt scoorde PEC Zwolle opnieuw snel. Het was Mees de Wit die ook zijn tweede van de middag maakte en de vierde voor Zwolle. Vlak voor rust wist NAC wat terug te doen. Na een goede diepe bal van Kevin Silva op Kaj de Rooij, kon De Rooij op de keeper af en schoot de bal overtuigend in het net.

Een klein half uur spelen in de tweede helft zette NAC goed druk op de verdediging van PEC. De verdediging was hier van onder de indruk en leverde de bal in bij de ingevallen Milan Vanacker. Oog in oog met de doelman van PEC bleef hij rustig en maakte het tweede doelpunt voor NAC. In de tweede helft bleef het gelijk opgaan en creëerden beide ploegen niet veel kansen. Het grootste gevaar kwam van Colin Rösler, die besloot om het doel onder vuur te nemen met een vlammend schot dat uiteindelijk op de paal uiteenspatte. In de slotfase kreeg Milan Vanacker nog een grote kans na een goede voorzet van Jethro Mashart, helaas plaatste de Belg de bal over het doel.

In de slotfase van het duel bleef NAC de druk opvoeren, maar kwam het niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook in een 2-4 overwinning voor de Zwollenaren.