Bestel nu jouw halve seizoenkaart! 

Sluiten
Foto: Maurice van Steen

Één wijziging in de basiself van Robert Molenaar vandaag. Ody Velanas moest het duel vanwege een lichte blessure aan zich voorbij laten gaan. Daartegenover stond de terugkeer van Sabir Agougil, die meteen weer in de basis mocht starten. Bij de Bosschenaren vonden we oud-NAC’er Danny Verbeek terug in de basis.

De eerste kans van de wedstrijd was voor oud-Bosschenaar Jort van der Sande. De spits nam het doel van de club waar hij dertien jaar lang actief was van een meter of twintig onder vuur. Doelman Van der Steen keek hem naast.

Toch was het Den Bosch dat op voorsprong kwam in De Vliert. In de elfde minuut schoot Faris Hammouti de bal vanuit een lage voorzet achter Kortsmit voor de openingstreffer: 1-0.

NAC kwam bijna met een snel antwoord, maar de poging van Stef de Wijs verdween enkele centimeters naast de kruising. Enkele seconden later houdt Roy Kortsmit aan de andere kant zijn ploeg op de been, met een wereldredding op de inzet van Joey Konings. Mede door deze redding van Kortsmit bleef het bij 1-0 voor rust.

Na rust leek NAC het beter op de rit te hebben. Vieiri Kotzebue verscheen de tweede helft aan de aftrap en zorgde gelijk voor dreiging. In die fase was het juist FC Den Bosch dat toesloeg. Danny Verbeek kopte van dichtbij binnen: 2-0.

Molenaar greep meteen in en bracht Van Schuppen en Marijnissen binnen de lijnen. De invallers zorgden meteen bijna voor de aansluitingstreffer. Een vrij trap van Van Schuppen viel voor de voeten van Thomas Marijnissen. Marijnissen kreeg zijn voet niet goed tegen de bal, waardoor zijn inzet over ging.

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok ging het ineens snel. Joey Konings zette met een kopbal de Bosschenaren op 3-0. Vrijwel gelijk daaropvolgend schoot Thomas Marijnissen na een lange bal van Plat de 3-1 alweer tegen de touwen. Het was zijn eerste voor De Parel van het Zuiden, al had hij dat doelpunt liever anders voor zich gezien.

Zes minuten voor tijd komt NAC zelfs nog tot 3-2. De uitstekend ingevallen Thomas Marijnissen bereikt op spectaculaire wijze het hoofd van Jort van der Sande, die tegen zijn oude club voor de aansluitingstreffer tekende. Er was nog tijd voor een slotoffensief om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

NAC probeerde het nog wel en was nog één keer dichtbij de 3-3, maar Boyd Lucassen kreeg zijn voet niet tegen de bal. Zo ging NAC zonder punten weer terug naar Breda. Aanstaande vrijdag krijgt NAC de kans zich te revancheren als SC Telstar op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.

FC Den Bosch

3 - 2

NAC Breda

F. Hammouti
(S. Maas) (1-0)
10'
D. Verbeek
(F. Hammouti) (2-0)
57'
S. van Bakel
(T. van Grunsven)
60'
R. Leijten
(J. van Hedel)
60'
J. Konings
(D. Verbeek) (3-0)
73'
D. Ryan
(S. Maas)
82'
D. Verbeek
85'
E. Patoulidis
(J. Konings)
93'
46'
V. Kotzebue
(J. Vet)
61'
T. Marijnissen
(R. Besselink)
74'
T. Marijnissen
(A. Plat) (3-1)
84'
J. van der Sande
(T. Marijnissen) (3-2)

FC Den Bosch

1
W. van der Steen
24
S. Maas 82'
9
N. Möller
3
V. van den Bogert
2
J. van Hedel 60'
8
S. van der Heijden
7
A. Ahannach
15
T. van Grunsven 60'
22
F. Hammouti 10'
11
D. Verbeek 57' 85'
10
J. Konings 73' 93'
23
Asier Córdoba
20
R. Leijten 60'
42
E. Patoulidis 93'
28
T. Regouin
4
D. Ryan 82'
21
K. Sikking
31
L. Vrolijks
19
S. van Bakel 60'

NAC Breda

1
R. Kortsmit
3
A. MacNulty
24
T. Velthuis
23
R. Besselink 61'
25
S. de Wijs
2
B. Lucassen
18
S. Agougil
6
A. Plat
16
J. Vet 46'
8
E. Banzuzi
9
J. van der Sande 84'
26
M. Brandt
19
J. Herrmann
29
A. Kosiah
17
V. Kotzebue 46'
22
R. Ligeon
12
L. Marijnissen
27
T. Marijnissen 61' 74'
14
B. van Schuppen
21
P. van de Merbel

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.