De eerste minuut stond pas net op het scorebord, toen NAC al het eerste grote gevaar stichtte. Seuntjens kreeg net zijn hoofd niet tegen de bal na een goede voorzet van Michael Maria. Uit de afvallende bal was Antonia ook nog dichtbij, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door een verdediger.

Toch had NAC niet de flitsende start waar op gehoopt werd en al vroeg in de wedstrijd nam FC Dordrecht het initiatief over. FC Dordrecht begon naarmate de eerste helft vorderde steeds meer kansen te creëren en kwam steeds dichter bij het openingsdoelpunt. Olij moest een aantal keren redding brengen om dit te voorkomen.

In de dertigste minuut volgde dan weer een serieuze kans voor NAC. Seuntjens speelde met een goede actie Maria vrij, die op zijn beurt de bal goed bij Van Schuppen inleverde. Van Schuppen kapte zijn directe tegenstander uit en nam het Dordtse doel onder vuur. Helaas rolde zijn inzet voorlangs het doel van Bossin.

Kort voor rust was het weer Van Schuppen die dichtbij de 0-1 was. Van een meter of zestien knalde de jongeling de bal kiezelhard tegen de binnenkant van de paal. Uit de tegenstoot was Jacky Donkor weg voor FC Dordrecht. Oog in oog met Olij probeerde hij de doelman met een stift te verschalken. Olij bleef goed lang staan en plukte de bal eenvoudig uit de lucht.

Op slag van rust kreeg NAC nog een grote kans via Kaj de Rooij, maar ook hij kreeg de bal niet achter de doelman. Zo gingen we nog altijd doelpuntloos de rust in.

Kort na rust was het wel raak en niet aan de goede kant. Nikolas Agrafiotis dook op in het Bredase zestienmetergebied en werd goed bediend vanaf de zijkant. De spits kopte de bal tegendraads achter Olij voor de 1-0. NAC moest aan de bak om dit om te draaien.

NAC ging uiteraard opzoek naar de gelijkmaker, maar wist niet direct grote kansen te creëren. Met nog twintig minuten op de klok was het Ralf Seuntjens die dan eindelijk de grote kans op de gelijkmaker kreeg. Zijn kopbal kon ternauwernood gekeerd worden door de doelman.

Drie minuten later was het dan wel eindelijk raak voor NAC. Yassine Azzagari probeerde het van een meter of twintig. Zijn harde schot bleek de doelman te machtig en zo maakte Azzagari na zijn eerste vorige week direct zijn tweede doelpunt in het betaalde voetbal: 1-1!

Met nog ruim een kwartier op de klok was NAC er op gebrand de winende te maken. Echter gebeurde het tegenovergestelde. Een uitbraak van de thuisploeg deed NAC uiteindelijk de das om. De aanwezigheid van Agrafiotis zorgde voor verwarring in de Bredase defensie, met een eigen doelpunt als gevolg.

In de slotfase kwam NAC niet meer tot scoren en dus ging de uitwedstrijd met de hekkensluiter verloren.