Sluiten

De NAC-supporters konden na het zien van de basisopstelling opgelucht ademhalen. Een hoop vertrouwde namen prijkten op de opstellingsvisual. Nick Olij stond ook vandaag weer onder de lat. Robin Schouten, Roger Riera, Colin Rösler en Javier Noblejas vormden de verdediging. Het middenveld bestond uit Dion Malone, Thom Haye en Lex Immers. Op de flanken mochten Mounir El Allouchi en Nick Venema het laten zien en Sydney van Hooijdonk was de spits. Ondanks de sterke basis was te zien dat het fysieke gestel van een aantal weken terug nog niet is teruggekeerd. 

Voor tegenstander N.E.C. was het een ander verhaal. Een hoop positieve PCR-testen aan Nijmeegse zijde zorgde er voor dat Rogier Meijer moest puzzelen. Daar was in het eerste kwartier niks van te merken. Na acht minuten spelen kwamen de bezoekers zelfs op een 0-1 voorsprong. Van Rooij kon het zestienmetergebied van NAC binnendringen en trok de bal goed terug op Terrel Ondaan. Ondaan schoot de bal hard onder Olij voor de 0-1.

Hierna ging NAC op zoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werd het maar sporadisch. El Allouchi was dichtbij met een kopbal op de paal, maar verder dan dat kwam NAC niet.

In de tweede helft was NAC niet bij machten om het de verdediging van N.E.C. lastig te maken. Verder dan een schot uit tweede lijn van Dion Malone en een uitbraak van Nick Venema kwam NAC niet. N.E.C. wist wel een aantal kansen te creëren uit de tegenstoot maar daar liet een uitblinkende Nick Olij zien waarom hij is verkozen tot de beste doelman van de eerste periode, door NAC op de been te houden met een aantal uitstekende reddingen.

Het lukte NAC vandaag niet om een vuist te maken. Ook in het slot van de wedstrijd kon NAC niet tot kansen komen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen MVV op het programma. Hier gaat NAC opnieuw op zoek naar de broodnodige driepunter, waar heel Breda zo naar snakt.

Karakteristieken

Opstellingen
NAC:
Olij, Schouten, Rösler, Riera, Noblejas (87' Mashart), Haye (68' Fiorini), Immers (81' Dogan), Malone, El Allouchi (68' Buffonge), Venema, Van Hooijdonk

N.E.C.: Schuurman, Van Rooij, Oldenthal, Van Ottele, Elkarouani, Tavsan (58' Sellouf), Barreto, Bruijn, Van der Sluijs (87' Proper), Okita (87' Lartey Sanniez), Ondaan (71' Beekman)


Kaarten

Geel
NAC: Haye, Malone, Mashart

N.E.C.: Bruijn, Van Ottele, Odenthal

Rood
NAC:

N.E.C.:

Doelpunten

NAC:

N.E.C.: Ondaan

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3