fotowsv

Doordat Roy Kortsmit en Anselmo Garcia Mac Nulty in de wedstrijd tegen MVV Maastricht een schorsing hadden opgelopen begonnen Pepijn van de Merbel en Tijs Velthuis in de basis. Daarnaast startte trainer Peter Hyballa met Boyd Lucassen, Cuco Martina, Fabio Di Michele Sanchez, Sabir Agougil, Javier Vet, Ezechiel Banzuzi, Jort van der Sande en Elías Már Ómarsson.

In een prachtig geel gekleurd Rat Verlegh stadion waren het de bezoekers die de eerste kansen kregen. Na een aantal speldenprikjes en een goede redding van Pepijn van Merbel was het in minuut 24 raak voor de Emmenaren. Na een combinatie tussen Mark Diemers en Jari Vlak kon laatstgenoemde de bal voorgeven. Hij passte de bal op de vrijstaande Loreno Burnet. Hij nam aan en schoot de bal in de verre hoek het doel in, 0-1.

Ongeveer vijf minuten voor rust kreeg FC Emmen een vrije trap mee. Mark Diemers legde aan voor de vrije trap en krulde de bal op het hoofd van Ole Romeny. Hij kopte de bal in het doel en zette Emmen zo nog voor rust op een 0-2 voorsprong.

Na rust ging NAC opzoek naar de aansluitingstreffer. Verder dan een kopkans van de ingevallen Jesaja Hermann kwamen de Geel-Zwarten alleen niet. Totdat in extra tijd de bal vanuit de kluts voor de voeten viel van invaller Aimé Omgba. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal op fraaie wijze het doel in, 1-2!

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-2. Aanstaande zaterdagavond zal NAC in Emmen met een uitverkocht uitvak de achterstand proberen goed te maken.