NAC verliest van Excelsior

	

NAC heeft zaterdag het oefenduel tegen Excelsior verloren. Op Sportpark De Wildert in Zundert werd het 1-4 voor de bezoekers uit Rotterdam. Bij rust was de stand 0-2, ook na rust kwam de ploeg van Mitchell van der Gaag te kort voor een overwinning.  

In het Zundertse konden de toeschouwers de Parel van het Zuiden voor de eerste keer dit seizoen in het gloednieuwe uittenue bewonderden. In het wit waren de Bredanaars in de openingsfase de bovenliggende partij. Toch waren het na krap een kwartier spelen de bezoekers die op voorsprong kwamen. Het was Jürgen Mattheij die uit een corner de Rotterdammers op een voorsprong zette en keeper Niemczycki in de verre hoek passeerde.

 Excelsior nam vervolgens het stokje over en drong NAC terug op eigen helft, maar de thuisploeg hield de verdediging op orde en zocht vervolgens wederom de aanval. Spits Mitchell Te Vrede was het dichtst bij de gelijkmaker, zijn schot werd ternauwernood uit het doel gehouden door keeper Alessandro Damen. In de 38e minuut was het echter wederom Excelsior dat het net wist te vinden. Lorenzo Burnet maakte na een individuele actie de 0-2, wat ook meteen de ruststand was. 

Na rust ging NAC op zoek naar de aansluitingstreffer. Echt grote kansen bleven in eerste instantie uit voor zowel de thuisploeg als de bezoekers. In de 65e wist de Parel van het Zuiden voor de eerste keer het net te vinden. Arno Verschueren schoot van buiten de zestien de 1-2 binnen. De gelijkmaker leek daardoor even binnen handbereik maar Excelsior greep in en zette via Denis Mahmudov binnen tien minuten de 1-3 op het scorebord. De Parel van het Zuiden stond daardoor weer voor dezelfde opgave als toen het de kleedkamer verliet na rust. 

 NAC wist in de slotfase geen vuist meer te maken en kwam op aanvallend vlak niet verder dan een paar speldenprikjes. Deze waren redelijk eenvoudig te verdedigen voor de Rotterdammers, die op de valreep ook nog de 1-4 maakten. In de 90e minuut maakte El Hankouri de vierde treffer namens de Kralingers. 

Aanstaande dinsdag wacht de voorlaatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Dan wacht op Sportpark De Gagelrijzen in St. Willebrord Turkse Konyaspor. Dit duel begint om 19:00 uur. Kaarten voor deze wedstrijd zijn via deze link verkrijgbaar!
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!