Sluiten

NAC begon het Roy Kortsmit op doel. De linie voor hem bestond uit: Vanacker, Adiléhou, Siereveld en Mashart. Het middenveld werd gevormd door Noblejas, Kali, Dogan en Kestens. In de voorhoede stonden Van Hooijdonk en Venema.

In het beginfase van de wedstrijd ging het spel wat op en neer. Beide ploegen wisten in het eerste kwartier nog niet tot uitgespeelde kansen te komen. Milan Vanacker bracht daar na zestien minuten spelen verandering in. Met een goed en hard schot richting de goal van Vaessen wist hij helaas de doelman niet te verschalken. Na 28 minuten spelen was RKC dicht bij een doelpunt. Een ferm schot van net buiten de zestien spatte uiteen op de paal.

Na de bal op de paal nam RKC de overhand, op zoek aar de openingstreffer. In de 42e minuut wist Efmorfidis af te ronden en ploeg op voorsprong te zetten. Ruststand: 0-1.

Na de rust kwam Bel in het veld voor Kali. NAC begon prima aan de eerste helft en wist binnen het kwartier twee goede kansen te creëren via Venema en Dogan. Beide keren wist Vaessen prima redding te brengen. Na deze kansen was het RKC dat weer meer de controle in handen kreeg. In de 61e minuut weet RKC met wat fortuin dit om te zetten in een doelpunt. Adiléhou speelt een bal terug op Kortsmit. Op moment dat de keeper wil uithalen, glijdt zijn standbeen weg en raakt hij de bal maar half. Damascan profiteerde optimaal en schoof de 0-2 binnen.

In de laatste fase van de wedstrijd drong NAC nog eens stevig aan. Met wederom enkele kansen voor Venema en Dogan kon de aansluitingstreffer niet uitblijven. Deze viel in de 76e minuut van de voet van Dogan. Hij schoot de bal van een meter of 18 in eerste instantie nog op de binnenkant van de paal, maar via de rug van Vaessen viel de bal alsnog binnen.

NAC bleef aandringen op zoek naar de gelijkmaker. In de 87e minuut wist Venema zich tussen vijf spelers van RKC door de wurmen en na meerdere pogingen achtereen de bal tegen de touwen te werken. Niet heel veel later voerde NAC een uitstekende counter uit. Een diepe bal op de snelle Venema leidde de winnende goal in. Hij kon ver door, kapte de bal af en schoof hem achter Vaessen.

Karakteristieken:

Opstelling NAC Breda: Kortsmit, Vanacker, Adiléhou, Siereveld, Mashart (66’ Van Schuppen), Kali (46’ Bel) , Dogan, Noblejas, Kestens, Van Hooijdonk en Venema.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Olsak, Mulder, Nieuwpoort, Azhil, Lutonda, Daneels, Augustijns, Efmorfidis en Damascan.