NAC wint van Heerenveen dankzij late treffer Stokkers

	

NAC heeft zaterdagmiddag tijdens de comeback in het Rat Verlegh Stadion met 1-0 gewonnen van SC Heerenveen. NAC wist bij vlagen verzorgd spel op de mat te leggen. Toch duurde het tot de 89e minuut voordat Finn Stokkers het verschil wist te maken voor NAC.

In de eerste helft wist NAC een onderhoudende helft op de mat te leggen. Achterin wist het de boel op slot te houden en zelf tot een aantal kansen te komen. Onder andere Sydney van Hooijdonk kon een schot lossen, maar de hoek was dermate lastig dat het moeilijk was deze goed op doel te krijgen. Verder deelde NAC nog wat speldenprikjes uit via onder anderen Robin Schouten, die het zijnet trof.

In de rust bleven Huseyin Dogan en Torino Hunte in de kleedkamer achter. Roger Riera en Joshua Bohui mochten in de tweede helft hun opwachting maken. De eerste fase van de tweede helft, drong SC Heerenveen wat meer aan, met wat kleine kansen als gevolg. Na een uur spelen kwamen er elf nieuwe namen in aan Friese kant. Het jeugdige elftal speelde met veel bravoure en wist wat kleine kansjes te creëren.

In minuut zeventig verving Finn Stokkers de moegestreden Sydney van Hooijdonk. De spits wist in de 89e minuut de wedstrijd toch nog over de streep te trekken voor NAC. Na een fraaie pass van Thom Haye wist Stokkers koelbloedig af te ronden in de verre hoek. Direct na de aftrap kwam Heerenveen er nog gevaarlijk uit, maar Nick Olij hield zijn doel schoon.

Karakteristieken

Opstellingen

NAC Breda: Olij, Mashart, Rösler (74’ Bel), Van Hecke (87’ Rösler), Schouten, Haye, El Allouchi, Azzagari, Dogan, Van Hooijdonk (70’ Stokkers) en Hunte (46’ Bohui)

SC Heerenveen: Kroesen, Woudenberg, Dresevic, Zaal, Floranus, Akujobi, Hajal, Veerman, Ejuke, Van der Heide en Van Bergen

Opstelling SC Heerenveen na ’63 minuten: Bekkema, Kongolo, Frederiksen, Smit, Westra, Van der Zee, Offerhaus, Kjartansson, Nunumete, Driouech en Boerhout.

Kaarten

Gele kaarten:

NAC Breda: Haye

SC Heerenveen: Akujobi - Dresevic

Rode kaarten:

NAC Breda: -

SC Heerenveen: -

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!