Nieuwe structuur voor NAC Jeugdopleiding


	

Vanaf komend seizoen krijgt de NAC Jeugdopleiding een andere structuur dan voorheen. De jeugdopleiding van De Parel van het Zuiden neemt afscheid van het Onder 19-team en het Onder 17-team.

Hiervoor in de plaats wordt er een Onder 21-team, een Onder 18-team en een Onder 16-team gevormd. In de leeftijdscategorieën Onder 15 tot en met Onder 11 blijven de elftallen zoals zij op dit moment bekend zijn.

Vanaf komend seizoen wordt er door de KNVB gestart met een Onder 21-comcpetitie voor betaald voetbalclubs en amateurverenigingen die met hun huidige Onder 19-team uitkomen in de Tweede Divisie of hoger, zoals NAC dus. Vanuit deze nieuwe Onder 21-competitie is het mogelijk om te promoveren naar de Tweede Divisie.

De KNVB heeft hiertoe besloten omdat het voor spelers die tussen de jeugdelftallen en het eerste elftal zitten, soms moeilijk is om regelmatig competitieve wedstrijden te spelen en om uiteindelijk de stap van de jeugd naar het eerste elftal te maken. Mede hiervoor is de Onder 21-competitie opgericht.

Momenteel is de NAC Jeugdopleiding bezig met de invulling van de teams. In welke divisie de (nieuwe) teams volgend seizoen uitkomen, is nog niet bekend.

"Door een O21-team toe te voegen, krijgen spelers langer de tijd om op een goed niveau meer wedstrijden te spelen in competitieverband. Door teams in de leeftijdscategorie O11 tot en met O16 te hebben, kunnen jeugdspelers die in de groei zitten of qua biologische leeftijd jonger zijn dan hun teamgenootjes, op hun eigen fysieke niveau competitiewedstrijden spelen", aldus Hoofd Jeugdopleiding Eric Hellemons.

Update 19 mei

De KNVB heeft inmiddels concept divisie-indelingen voor het komende seizoen bekendgemaakt. Het nieuwe Onder 21-team van NAC zal uitkomen in Divisie 1, samen met ADO Den Haag, Almere City, FC Groningen, SC Heerenveen, FC Twente/Heracles Academie, Feyenoord en de voetbalacademie van N.E.C.

Het nieuwe Onder 18-team komt uit in Divisie 2. Zij zullen het gaan opnemen tegen ADO Den Haag, HFC, AFC, FC Groningen, FC Twente/Heracles Academie, FC Volendam, N.E.C. (voetbalacademie) en Vitesse.

NAC Onder 16 wordt ingedeeld in Divisie 1 en treft daarin Ajax, Alphense Boys, AZ, Feyenoord, PSV, Sparta Rotterdam en Vitesse. NAC O15 komt ook uit in de Divisie 1, terwijl NAC Onder 14 zal gaan spelen in Divisie 3. NAC Onder 13 is ingedeeld in Divisie 2.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!