Sluiten

Almere City O21 - NAC O21: 4-0

De ploeg van trainer Robert Molenaar ging op bezoek bij koploper Almere City. In Almere speelde NAC een goede eerste helft. Echter kwam het na twaalf minuten op achterstand via een doelpunt van spits Wildeboer. Daarna was het voetbal van NAC goed, maar strandde de opbouw vaak op het middenveld. Vijf minuten voor rust was het opnieuw Almere City dat wist te scoren, deze keer zelfs twee keer. De 2-0 kwam opnieuw op naam van spits Wildeboer, die met een omhaal de bal achter Van de Merbel wist te krijgen. Eén minuut voor rust kwam Almere ook op 3-0 door Reemnet.

Vijf minuten in de tweede helft werd de middag pijnlijker voor NAC. Reemnet maakte zijn tweede van de wedstrijd en zette daarmee zijn ploeg op een 4-0 voorsprong. Na de vierde treffer wisselde Almere City veel en kwam NAC weer wat beter aan voetballen toe. Echter kon NAC aanvallend te weinig brengen en kwam het ook in deze fase niet tot een doelpunt. Aanstaande zaterdag komt nummer twee FC Groningen O21 op bezoek in Breda.

NAC O18 - AFC O18: 1-1

NAC O18 ontving als koploper van de competitie nummer vier AFC O18. Na elf minuten kwam NAC op voorsprong tegen de Amsterdammers door een doelpunt van Mostapha Rached. Hierna kreeg NAC  het moeilijker, maar creëerden de bezoekers niet echt grote kansen. Vlak voor rust kon NAC de voorsprong verdubbelen, maar deze werd helaas gemist en dus stond het bij rust 1-0. Na rust nam AFC vooral het initiatief, maar bleef de verdediging redelijk gesloten. Uiteindelijk wist AFC er toch doorheen te komen en de gelijkmaker te maken in de slotfase vab get dyek. Na dit doelpunt kreeg NAC nog mogelijkheden om de winst te pakken, maar dit lukte helaas niet. Door dit gelijke spel staat NAC O18 niet meer alleen bovenaan in de competitie, maar staat het op gelijke hoogte met FC Groningen onder 18.

NAC O16 - Vitesse O16: 3-2

Tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse begon NAC O16 sterk aan de wedstrijd. In de eerste helft had het het initiatief in de wedstrijd en kreeg het daar ook kansen uit. Na bijna een half uur spelen werd het goede spel beloond met een doelpunt van Camiel Wagemakers. Vanuit een diepe loopactie gaf Calvin Boldewijn voor op Wagemakers die bij de eerste paal raak kopte. Tien minuten later kopte Wagemakers zijn tweede van de middag binnen, met de 2-0 stand gingen beide teams rusten.

Na rust kreeg NAC het moeilijker met Vitesse, dat vol op de aanval ging spelen. Uit de omschakeling profiteerde NAC van de ruimte en maakte Wis Treffers het derde doelpunt en daarmee leek de wedstrijd beslist. Echter maakte Vitesse even later de 3-1 en snel daarna ook de 3-2. Hierna volgde een hectische slotfase, waarin NAC O16 toch de voorsprong wist te behouden.

FC Den Bosch O15 - NAC O15: 2-0

In een vriendschappelijke wedstrijd uit bij FC Den Bosch had NAC O15 het moeilijk. De 1-0 viel in de eerste helft waarin NAC het lastig had. De tweede helft was Den Bosch sterker en NAC kwam niet echt tot kansen in deze wedstrijd. In de laatste minuut maakte FC Den Bosch ook de tweede treffer en daarmee werd de eindstand 2-0. Aankomend weekend gaat NAC O15 op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Ajax.

NAC O14 - Almere City O14: 2-2

In de achtste finales van de beker kwam Almere City O14 op bezoek. In deze wedstrijd kwam het met 0-1 achter. Na deze achterstand ging NAC O14 opzoek naar de gelijkmaker en die kwam er redelijk snel. Na goed opbouwen speelde NAC door de verdediging heen en uiteindelijk wist Pepijn Reulen te scoren. Na rust kwam Almere City opnieuw op voorsprong, daarna creëerden de bezoekers veel kansen op de counter terwijl NAC de gelijkmaker probeerde de forceren. In de laatste minuut werd het toch nog gelijk en zodoende werden penalty’s afgedwongen. Helaas ging de penaltyreeks met 2-4 verloren en ligt NAC O14 uit de beker.