FC Twente / Heracles O21 – NAC O21: 6-2

NAC Onder 21 kent een mindere start van het seizoen. Tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente en Heracles werd uit met 6-2 verloren. De ploeg van Marvin van der Valk had het vanaf het beginsignaal lastig. Het lukte de Bredase Parels wel om twee keer te scoren, maar telkens maakte de Tukkers kort daarna een tegengoal. Aankomende week zal NAC zich kunnen voorbereiden op het treffen met Go Ahead Eagles.

NAC O18 – FC Emmen O18: 3-1

NAC Onder 18 wist het seizoen te starten met een knappe 3-1 overwinning op FC Emmen. De Bredanaren hadden een heleboel kansen en wisten zichzelf binnen tien minuten al te belonen via Jermain Fernandes. Nog geen twee minuten later maakten de Emmenaren de gelijkmaker en voorkwam Roel van Zutphen met een goede redding de 1-2. Onze Parels bleven veel kansen creëren maar moesten met een gelijkspel de kleedkamers opzoeken.

Na rust bleef NAC aandringen en hing de voorsprong in de lucht. Deze kwam uiteindelijk dan ook. Jermain Fernandes zette met zijn tweede doelpunt van de middag zijn ploeg weer op voorsprong. Met nog twintig minuten te spelen ging het team van Mounir Azaoum de voorsprong proberen uit te bouwen. De beslissing viel dan ook net voor het einde van de wedstrijd. Jaydino Jacobus maakte na een mooie aanval de derde voor zijn team.

NAC O16 – SC Cambuur O16: 2-1

De ploeg van Anthony Lurling wist op vechtlust de punten in Breda te houden tegen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur. De Bredase Parels hadden vanaf het eerste fluitsignaal de meeste kansen, maar kregen na tien minuten spelen toch de 0-1 tegen. NAC O16 zag twee keer een kans op de lat eindigen, maar de derde grote kans ging er wel in. Na een vrije trap vloog de bal via een Leeuwarder binnen. Een kwartier later gebeurde exact hetzelfde: NAC met de vrije trap en via een speler van SC Cambuur viel de bal achter de doelman.

De tweede helft hadden Onze Parels de overhand maar wilde de bal er niet in. Voor de derde keer werd de lat geraakt en veel kansen resulteerde niet in doelpunten. NAC had zelfs nog een penalty moeten hebben, maar deze werd niet gegeven. De 2-1 werd op strijdlust behouden en daarom bleven de drie punten in Breda.

Willem II O15 – NAC O15: 5-2

Het eerste duel van NAC O15 ging verloren tegen Willem II. De Tilburgse jeugd begon fel en zette veel druk. Hierdoor kenden de ploeg een moeizaam begin. De eerste twintig minuten lukte het de Bredanaren om de gelijke stand te bewaken, maar daarna scoorde de thuisploeg binnen tien minuten drie keer.

In de rust werden vier wissels aan de kant van NAC doorgevoerd wat al snel resulteerde in de aansluitingstreffer. Redwan Fatih scoorde kort hierna ook zijn tweede goal wat de spanning in de wedstrijdterugbracht. Helaas heeft het druk zetten in de tweede helft veel energie gekost en konden gastheren nog twee keer scoren.

NAC O14 – Almere City O14: 3-3

NAC O14 was het enige team dat gelijkspeelde dit weekend. Vanaf het begin was NAC overduidelijk de bovenliggende partij. Bijna alles werd gespeeld op de helft van Almere en door het hoge en felle druk zetten werden veel ballen gewonnen. Dit leidde nog niet tot doelpunten en na een lange bal van de Almeerders scoorden zij tegen de verhouding in zelfs de 0-1. De ploeg van Jens Wirix bleef rustig en trok de boel binnen enkele minuten weer recht en kwam zelfs op een 2-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand, maar de voorsprong had veel groter moeten zijn voor de Bredase Onder 14.

Na rust speelde de Almeerse jeugd een heel ander spel en hier had NAC het lastig mee. Hieruit viel de 2-2 en later zelfs de 2-3. Net voor het laatste fluitsignaal wist Tigo Broeders nog een vrije trap binnen te schieten voor de gelijkmaker. Hierdoor delen Almere en NAC de punten. Het waren twee heel verschillende helften, maar de thuisploeg had achteraf meer verdiend.

Quick O13 – NAC O13: 0-5

NAC O13 won overtuigend van de leeftijdsgenoten van Quick. De eerste tien minuten had de Bredase jeugd het even lastig, maar daarna creëerden zij een tal van kansen. Faas van der Pennen wist twee van deze kansen te benutten.

Na rust zette de Parels het goede voetbal door en werd binnen vijftien minuten driemaal gescoord. Hiermee werd knap 0-5 gewonnen en kunnen de jongens van Brian Groeneweg met opgeheven hoofd toewerken naar de volgende wedstrijd.

NAC O12: TOP-Toernooi

NAC O12 nam deel aan het TOP-Toernooi in Elsloo. Door de grote selectie van het jonge jeugdteam streed NAC met twee teams voor de titel. Het ene team werd elfde en het andere team sleepte de derde plek binnen.

NAC O11 – PSV O11: 7 – 17

Tegen PSV werd met twee teams in vier blokken de zogeheten twingames gespeeld. In het eerste blok kwam NAC op 0-4 achter. Hierna werd ander voetbal gespeeld en lukte het het eerste team om de andere drie blokken beter te presteren. Het tweede team had hier meer moeite mee waardoor de gecombineerde uitslag 7-17 was.