Sluiten

Fortuna Sittard O21 – NAC O21: 2-5

In de eerste helft had NAC het lastig met het hoge drukzetten van Fortuna Sittard. Met name in het eerste kwart van de wedstrijd had de ploeg van Marvin van der Valk hier moeite mee, met veel kansen voor de Limburgers tot gevolg. NAC zocht te vaak de voetballende oplossing. Gelukkig lukte het NAC om ondanks de vele kansen voor de gastheren met een 2-3 voorsprong de kleedkamers op te zoeken.

De tweede helft ging het NAC een stuk beter af. Na rust werd de ruimte achter de verdediging een stuk beter verdedigd en werden er veel minder kansen weggegeven. Fortuna Sittard ging een stuk lager staan waardoor  minder ruimte kwam voor de thuisploeg. NAC wist hierdoor op een volwassen manier de 2-4 en 2-5 te scoren. NAC O21 kan terugkijken op een goede overwinning en kan zich opmaken voor de volgende ronde in de beker.

NAC O18 – Zeeburgia O18: 9-0

NAC wist op Sportpark Heksenwiel groots te winnen van Zeeburgia. In de eerste helft had het team van Mounir Azaoum het toch lastig. Het inzakken van Zeeburgia leverde weinig kansen op voor NAC, maar net voor rust lukte het om de 1-0 te scoren.

Na rust ging NAC een stuk beter om met het spel van Zeeburgia. Al snel werd de 2-0 en 3-0 gemaakt.. Uiteindelijk liep de score uit naar 9-0. De wedstrijd kende twee spelers met een hattrick; Mostapha Rached en Levi Roeland wisten allebei drie keer het net te doen bollen. Daarnaast scoorde Jaydino Jacobus nog tweemaal en ook Filip Grabovac voegde zijn naam aan de scorekaart en bekert nog een ronde door.

NAC O16 – TOGB O16: 8-0

Ook NAC O16 wist met ruime cijfers te winnen. Het was duidelijk te zien dat NAC de focus had gelegd op druk zetten en gebruikmaken van de flanken. Dit pakte goed uit, want veel ballen werden veroverd van TOGB. Na een goed eerste kwartier lukte het NAC nog niet om zichzelf te belonen. In het restant van het eerste bedrijf speelde NAC O16 volwassener en kon het met een 3-0 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft liep de score flink uit. Pepijn Reulen, nogmaal speler van NAC O15, speelde 30 minuten mee. Hij speelde een prima pot en beloonde zichzelf nog met een mooie kop goal. Uiteindelijk is Reinier Honkoop met zijn twee goals en prima wedstrijd de uitblinker van de wedstrijd. Al met al een gemakkelijke eerste bekerronde voor de ploeg van Anthony Lurling.

NAC O15 – ADO Den Haag O15: 2-1

Eerder dit seizoen oefende de O15 al tegen ADO Den Haag. Hier verloor NAC met 3-1 dus het elftal wist dat het aan de bak moest in het eerste bekerduel van het seizoen.

In de eerste helft waren aan beide kanten weinig kansen. NAC had licht overwicht aan de bal, maar kwam helaas niet tot echte scoringsmogelijkheden. Organisatorisch stond het prima echter wist NAC zich helaas niet te belonen.

De tweede helft kwam iets meer ruimte en wist NAC dit om te zetten in kansen. Na een groot aantal kansen wist NAC de 1-0 te maken. Na de voorsprong raakte Onze Parels de controle even kwijt en kwamen de Hagenezen, met nog zeven minuten op de klok, langszij. Lang leek het af te stevenen op een gelijkspel, maar in de laatste minuut werd nog een penalty gegeven en gescoord: 2-1. Hiermee is ook NAC O15 nog niet klaar in het bekertoernooi.

Feyenoord O14 – NAC O14: 2-0

NAC O14 was het enige team dat hun wedstrijd niet wist te winnen dit weekend. Feyenoord was met 2-0 te sterk.

In de eerste helft had Feyenoord drie gevaarlijke kansen vanuit een voorzet waarvan  één werd binnengekopt door de boomlange spits. NAC was daarentegen vooral gevaarlijk vanuit de counter en zag twee corners van de lijn gehaald worden.

In de tweede helft begon NAC meer te drukken en kregen ze meer kansen. Twee dotten van kansen van binnen de zestien konden niet worden omgezet tot goals. Feyenoord had ook nog een grote kans die tot twee keer werd geblokt en daarna van de lijn gehaald. In de laatste tien minuten zette de Bredanaars nog alles op alles om te zoeken naar de gelijkmaker. Hierdoor gaf het achterin ruimte weg. Feyenoord profiteerde hiervan door uit een counter de 2-0 te maken.

NAC O13 – Excelsior O13: 3-2

In het eerste poulefaseduel van het bekertoernooi had in de eerste helft de overhand. Zowel aanvallend als verdedigend stond het heel sterk. In de laatste vijftien minuten creëerde NAC de grootste kansen van de eerste helft en maakten ze de eerste goal. Het maakte aanspraak op meer goals, maar hier kwam het nog niet van.

De tweede helft begint NAC wederom ijzersterk. Onze Parels creërden veel kansen, waarvan twee trefzeker. Kort hierna maakte Excelsior uit het niets de 3-1NAC gaf weinig tot niets weg, maar uit een standaardsituatie kwam Excelsior alsnog tot 3-2. In de laatste fase kreeg NAC nog kansen, maar kwam niet meer tot goals.

NAC O12: ATC’65 toernooi

NAC O12 nam deel aan het ATC’65 toernooi afgelopen weekend. Hier werd NAC tweede in de poule en uiteindelijk eindigde NAC als twaalfde.

NAC O11: ATC’65 toernooi

NAC O11 nam een dag later deel aan hetzelfde toernooi. Zij kenden een minder goed toernooi door de moeilijke tegenstanders. NAC O11 moest genoegen nemen met een 29e plaats.