NAC O21 – VVV-Venlo O21: 1-2

Met nog maar een paar wedstrijden te spelen kon NAC O21, mits koploper FC Twente/ Heracles Almelo zou winnen, promotie afdwingen. Het gat met de bezetter van plek drie, N.E.C., zou dan groot genoeg zijn om bij de bovenste twee plekken te eindigen. Hiervoor was een overwinning tegen de leeftijdsgenoten van VVV-Venlo van belang. NAC begon sterk aan de wedstrijd en creëerde een enorm aantal kansen. Door het goede verdedigen van de bezoekers resulteerde dit helaas niet in een voorsprong. Eenmalig wist spits Mostapha Rached te scoren, maar helaas werd het doelpunt afgekeurd nadat buitenspel werd geconstateerd. Hierna bleef NAC aandringen, maar kregen zij tegen alle verhoudingen in een doelpunt tegen na een counter van de Venlonaren. NAC zocht hierna wederom de aanval op, maar met 0-1 gingen de spelers rusten.

Na rust begon de wedstrijd zoals deze geëindigd was: NAC met het balbezit op de helft van VVV en de Limburgers die met man en macht verdedigden. Toch slaagde de ploeg van Marvin van der Valk om kort na rust de gelijkmaker te scoren: aanvoerder Aimé Omgba werkte de bal in het Limburgse net. Hierna werkte NAC hard voor een voorsprong, maar na een rode kaart van Rowan Besselink kwam NAC met tien man te staan. De bezoekers maakten hier goed gebruik van en pakten snel de voorsprong terug door de 1-2 binnen te werken. NAC zette nog in op een slotoffensief, maar slaagde niet        om de week winnend af te sluiten. Ondanks de vele kansen en het grote percentage balbezit namen de Venlonaren de punten mee.

SC Heerenveen O18 – NAC O18: 0-2

De ploeg van trainer Mounir Azaoum reisde af naar Heerenveen voor het treffen met De Superfriezen. Met een verschil van slechts één punt leken NAC en SC Heerenveen voorafgaand aan de wedstrijd weinig onder te doen aan elkaar. Het initiatief lag vooral bij de thuisploeg, maar NAC wist de grootste kans te creëren. Echter werd deze helaas gemist. NAC gaf hierna weinig weg en slaagde door een doelpunt van Calvin Boldewijn te gaan rusten met een voorsprong: 0-1.

In de tweede helft gingen de Friezen meer druk zetten waardoor NAC meer naar achteren gedrukt werd. Toch hield de ploeg stand en gaven zij op één kans na, die knap gered werd door keeper Roel van Zutphen, niets weg. Aanvallend was NAC sterk en verdubbelde het team de voorsprong door een wonderschone vrije trap van Chakir Chouradi. Dit was tevens de eindstand. Met nog één wedstijd te spelen kan NAC nog klimmen op de ranglijst en zouden zij zelfs, bij een nederlaag van Sparta Rotterdam O18, nog promotie af kunnen dwingen.

FC Utrecht O16 – NAC O16: 2-2

Na tien wedstrijden stond NAC op een zesde plek en speelden zij een wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie FC Utrecht. Vanaf moment één was het plan van Anthony Lurling gelijk duidelijk: het goed voetballende FC Utrecht onder druk zetten. Dit lukte naar behoren en de Utrechtenaren moesten vaak de lange bal spelen. Dit ving de ploeg goed op en binnen vijf minuten leidde NAC de wedstrijd: 0-1. Hierna kwam Utrecht beter in de wedstrijd en kon NAC ondanks de mogelijkheden om om te schakelen niet profiteren van de ruimte. Toch kreeg NAC een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar deze kans werd helaas gemist. Hierna scoorde FC Utrecht wel en was de ruststand 1-1.

De tweede helft begon NAC wederom sterk en kwamen zij binnen twee minuten wederom op voorsprong. Hierna kreeg het team nog vier enorme kansen om de score uit te breiden, maar hierin slaagde de ploeg helaas niet. Zeven minuten later viel de bal aan de Bredase kant het doel binnen en was de score weer gelijkgetrokken. Hierdoor lagen de laatste vijf minuten totaal open doordat beide teams opzoek gingen naar de voorsprong, maar deze kwam niet: 2-2.

NAC O15 – De Graafschap O15: 4-3

De ploeg van trainer Sander Wirix vocht tegen De Graafschap voor lijfsbehoud. Wanneer zij zouden winnen konden zij nog over concurrent Helmond Sport heen, die afgelopen weekend tegen koploper PSV speelden. Het werd dan ook een wedstrijd met een spectaculair scoreverloop. In de eerste helft was het een zeer gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Uiteindelijk scoorde de ploeg uit Doetinchem het eerste doelpunt. Hierna rechtte NAC de rug en kwamen zij vrij snel weer op een gelijke stand nadat Jordy Hekkert een corner tot doelpunt verwerkte. Hierna had NAC meer de controle, maar leidden de kansen niet tot doelpunten en kwamen de bezoekers in de blessuretijd wederom op voorsprong: 1-2.

In de tweede helft had de wedstrijd hetzelfde spelbeeld: NAC ging op zoek naar de aanval en De Graafschap was gevaarlijk in de omschakeling. Hiermee breidden de Doetinchemers de voorsprong uit naar 1-3. Met nog tien minuten te gaan leek lijfsbehoud een moeilijke opgave te worden. Toch gaf NAC niet op en scoorde aanvoerder Dani Slory 2-3. De ploeg schakelde over naar een aanvallend systeem opzoek naar een resultaat. Dit pakte heel goed uit: in de blessuretijd scoorde NAC tweemaal via Amadou Diallo en wederom Dani Slory en wonnen zij deze belangrijke wedstrijd. Helaas wist Helmond Sport tegen alle verwachtingen in te winnen van de koploper uit Eindhoven en werd het harde werk niet beloond: NAC O15 sluit het seizoen af met degradatie.

FC Utrecht O14 – NAC O14: 9-0

In Utrecht nam NAC O14 het op tegen de leeftijdsgenoten van de plaatselijke voetbalclub. De eerste tien minuten kwam NAC heel sterk voor de dag, maar slaagden zij helaas niet om twee enorme kansen af te ronden. Hierna herpakten De Utrechtenaren zich sterk en kwamen zij al snel op voorsprong. Utrecht pakte door en bij het rustsignaal was de stand 6-0.

In de tweede helft heeft NAC met goed voetbal nog geprobeerd om iets terug te doen, maar Utrecht bleek te sterk. De thuisploeg scoorde nog drie doelpunten waardoor de wedstrijd eindigde in 9-0.

NAC O13 – Helmond Sport O13: 5-3

In de thuiswedstrijd op Sportcomplex Heksenwiel kon de ploeg van Brian Groeneweg promotie naar de eerste divisie afdwingen tegen laagvlieger Helmond Sport. De thuisploeg begon dan ook scherp en kwamen snel op 1-0. Hierna bleef NAC de bezoekers onder druk zetten, maar uit het niets slaagde Helmond om te counteren en maakten zij tegen alle verhoudingen in de gelijkmaker. NAC ging wederom voetballend opzoek naar de voorsprong, maar moest bij het rustsignaal genoegen nemen met een gelijke stand.

In de tweede helft ging het team verder waar zij gebleven waren: met aanvallend voetbal en hoog druk zetten opzoek naar de voorsprong. Deze viel uiteindelijk dan ook: 2-1. Kort hierna breidde NAC de score nog uit naar 5-1 en leek promotie zo goed als zeker. De ploeg uit Helmond wist nog wat terug te doen en de score tot 5-3 te brengen, maar NAC gaf de wedstrijd niet meer weg. Bij het laatste fluitsignaal had NAC O13 de drie punten verdiend en waren zij gepromoveerd.

NAC O12 – Sparta Rotterdam O12: 10-16

Een duel wat veel doelpunten kende. Helaas wist de ploeg van trainer Luke Ogbolu de week niet winnend af te sluiten en liepen zij tegen een nederlaag van 10-16 aan.

NAC O11 – De Graafschap O11: 4-15

NAC O11 heeft afgelopen weekend niet weten te winnen van De Graafschap O11. Uiteindelijk eindigde het duel in een 4-15 overwinning voor de bezoekers.