NAC Breda O21 – FC Twente/Heracles Academie O21: 1-2

NAC O21 speelde op Sportpark Heksenwiel tegen de leeftijdgenoten van FC Twente/Heracles Almelo. Het was voor de O21 een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Onze Parels creëerde de eerste helft de meeste kansen, maar wisten dit niet uit te drukken in de score. Ook de Enschedeërs kregen grote kansen om op voorsprong te komen, maar verzuimde de kansen te verzilveren.

Met een gelijkspel zouden beide ploegen niet veel op schieten en NAC kwam na rust dan ook fel uit de kleedkamer. Na de aftrap van FC Twente/Heracles Almelo werd gelijk goed druk gezet door Rached Mostapha en Jaddi Aïmene. Laatstgenoemde veroverde de bal en lanceerde zichzelf naar het doel. Oog in oog met doelman faalde Aïmene niet en zette de 1-0 op het scorebord.

Na de openingstreffer leek NAC door te drukken en bleef de ploeg kansen creëren. Helaas resulteerde het niet in doelpunten en wist de uitploeg uit het niets de gelijkmaker te scoren.

Beide ploegen gingen wederom op zoek naar de voorsprong. Tien minuten voor tijd vonden de bezoekers die voorsprong. Uit een corner scoorde Olaf Kok de 1-2, wat uiteindelijk de eindstand werd.

Vitesse O18 – NAC O18: 2-1

NAC O18 ging op bezoek bij kersvers kampioen Vitesse. De ploeg van Mounir Azaoum speelde niet hun beste helft van het seizoen, maar creëerde wel de grotere kansen. Toch kwamen de Arnhemmers via een afstandsschot op een 1-0 voorsprong. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamers op voor de rust.

In de tweede helft ging NAC O18 nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. NAC kreeg waar het recht op had. Levi Roeland bracht de Bredanaars op gelijke hoogte: 1-1. NAC wilde meer en kregen drie grote kansen om de voorsprong te pakken, maar verzuimde zich te belonen.

Lang leek het op een gelijkspel af te stevenen, maar na een ongelukkige handsbal kreeg de kampioen vanaf elf meter de ultieme kans om de overwinning te stelen. Bas Huisman van Vitesse verzilverde dit buitenkansje, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-1.

NAC O16 – Willem II O16: 0-3

Sportpark Heksenwiel was het toneel voor de ‘Brabantse derby’ tussen NAC O16 en Willem II O16. NAC creëerde veel grote kansen in het eerste bedrijf en wisten zelfs nog een keer de lat te raken. Toch verzuimde de ploeg van Anthony Lurling zichzelf te belonen. In de tweede helft schoot Willem II uit de startblokken en wisten zij binnen no-time uit te lopen naar een riante voorsprong van 0-2. NAC ging aanvallender spelen om de aansluitingstreffer te forceren, maar liep hierdoor tegen de 0-3 aan.

Door de winst van FC Twente/Heracles Almelo op Alphense Boys blijft NAC, ondanks het verlies, ook volgend seizoen actief in de tweede divisie.

FC Eindhoven O15 - NAC O15: 0-1

Voor NAC O15 stond het uitduel met FC Eindhoven op het programma. NAC begon goed en wist in de openingsfase veel kansen te creëren. Uit alle kansen wist NAC slechts één doelpunt te maken. Nog voor rust kreeg FC Eindhoven het op de rit en namen zij het initiatief in de wedstrijd over. Gelukkig wisten zij dit niet uit te drukken in de score. In de tweede helft gingen de Eindhovenaren opnieuw opzoek naar de gelijkmaker, maar was NAC de bovenliggende partij.

In de slotfase moest NAC na een rode kaart met een man minder verder. De ploeg van Sander Wirix hield stand en sleepte de 0-1 over de streep.

AZ O14 – NAC O14: 0-4

NAC O14 speelde een oefenwedstrijd tegen AZ Alkmaar. Een goede graadmeter voor de ploeg van Jens Wirix, aangezien AZ op het hoogste niveau actief is. NAC zette AZ vanaf het begin goed vast en scoorden in periode van twintig minuten vier doelpunten. Hierdoor konden Onze Parels met een 0-4 stand gaan rusten. Na rust kreeg NAC O14 nog een kans om de score uit te breiden, maar verzuimden dit. Hierdoor eindigde de oefenwedstrijd in een knappe 0-4 zege voor NAC O14.

NAC O13 – FC Twente/Heracles Almelo O13: 2-1

NAC O13 nam het thuis op tegen FC Twente/Heracles Almelo O13. NAC begon slordig aan de wedstrijd, maar pakte het in het tweede gedeelte van de eerste helft op. De Geel-Zwarten creëerde veel kansen, maar zonder resultaat. In de tweede helft kwam de thuisploeg via Elliot Amoah op een 1-0 voorsprong. Uit het niets wist FC Twente/Heracles Almelo de gelijkmaker te scoren, waardoor NAC weer opnieuw moest beginnen. NAC bleef rustig en Jehvently Trinidad scoorden uiteindelijk de 2-1, wat later de eindstand bleek te zijn.

PEC Zwolle O12 – NAC O12: 3-2

NAC O12 speelde een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle O12. Ondanks de vele kansen die NAC creëerde gingen ze toch onderuit. PEC Zwolle wist de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 te winnen.

NAC O11 – N.E.C. O11: 5-20

Na een weekend rust te hebben gehad mochten de Parels van NAC O11 weer aan de bak. Ze namen het thuis op tegen de leeftijdgenoten van N.E.C. O11. Aan het begin van de wedstrijd voetbalde NAC zich goed onder de hoge druk van N.E.C. uit, maar het leidde niet tot doelpunten. De Nijmegenaren kregen na tien minuten meer controle over de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 5-20.