Feyenoord O21 – NAC O21: 4-1

NAC O21 ging op bezoek bij Feyenoord O21. De Rotterdammers namen gelijk het initiatief in de wedstrijd. In de zestiende minuut kwam Feyenoord op een 1-0 voorsprong. Na een corner kwam de bal via de kluts voor de voeten van Antoni Milambo die geen moment twijfelde en de bal in het doel schoot. Nog geen minuut later was het Gjivai Zechiël die na een voorzet de bal licht toucheerde en de bal in het doel zag verdwijnen, 2-0. Na het doelpunt nam Feyenoord wat gas terug. NAC kwam niet in het eigen spel en de ploegen zochten met een 2-0 stand de kleedkamers op.

Na rust was Feyenoord wederom de gevaarlijkere ploeg. In de 67e mocht de ingevallen Délano van der Heijden aanleggen voor een vrije trap. Hij krulde de bal over de muur in het doel en breidde zo de score uit naar 3-0. Vijf minuten voor tijd deed NAC nog wel iets terug. In de counter nam Adem Kaied de bal mee richting het doel van Feyenoord. Net voordat hij het doel naderde gaf hij hem af op de meegelopen Kevin Silva. Hij schoot de bal hard en laag in de verre hoek en zette NAC zo op een 3-1. In de blessuretijd bracht Mike Kleijn de marge via een counter weer terug naar drie doelpunten. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 4-1.

NAC O18 – De Graafschap O18: 4-2

NAC O18 speelde op Sportpark Heksenwiel tegen De Graafschap O18. De wedstrijd begon niet goed voor de Geel-Zwarten, want Daan van Bentum maakten voor De Graafschap al in de vierde minuut de 0-1. Na het doelpunt pakte NAC het goed op en in de twintigste minuut was het raak. Levi Roeland maakte de gelijkmaker en vijf minuten later scoorden Filip Grabovac de 2-1, waardoor de stand weer in het voordeel van NAC kwam. Kort voor rust breidde de thuisploeg, via een doelpunt van Chakir Chouradi, de score uit naar 3-1. Na rust was het in de 68e minuut Jochem Ostendorp die de spanning terugbracht in de wedstrijd door de 3-2 te scoren. Iets meer dan vijf minuten later moest NAC met tien man door, nadat Wael Badi een rode kaart kreeg. Even later gooide Jermain Fernandes de wedstrijd op slot door de 4-2 te maken. Door de 4-2 overwinning blijft NAC O18 op koers voor promotie.

Alphense Boys O16 – NAC O16: 3-1

NAC O16 reisde zaterdag af naar Alphen aan Den Rijn voor het duel met Alphense Boys. Het was voor Onze Parels een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Bij winst zouden ze veilig zijn. NAC speelde een sterke eerste helft en kwam via Gabriel Sarfo al vroeg op een 0-1 voorsprong. Echter vergat NAC de wedstrijd voor rust te beslissen. In tweede helft draaide het wedstrijdbeeld volledig om. Imad Taibi scoorde uit een corner de gelijkmaker en de Alphenaren lieten het daar niet bij. In de 70e minuut was het Quinten Kraaivanger die de keeper van NAC met een afstandsschot verraste en Alphense Boys zo op een 2-1 voorsprong zette. Tien minuten voor tijd gooide Collin van Milligen de wedstrijd volledig in het slot door de 3-1 te maken, wat later de eindstand bleek te zijn.

Boeimeer O16 – NAC O15: 2-6

NAC O15 speelde een oefenwedstrijd tegen de O16 van Boeimeer. NAC wist in de eerste helft twee keer te scoren, waardoor ze op een 0-2 stand kwamen. Net voor de rust scoorden Boeimeer via de counter de aansluitingstreffer. Kort na de rust kwamen de blauwen op gelijke hoogte. Pas na de 2-2 begon het bij NAC te lopen. Het team van Sander Wirix scoorden drie goed uitgespeelde doelpunten en benutte een penalty. Mede door deze doelpunten eindigde de wedstrijd in 2-6. Volgende week zal NAC O15 weer in de competitie aantreden. Dan nemen ze het in Eindhoven op tegen de plaatselijke FC.

NAC O14 – Vitesse O14: 0-3

Voor NAC O14 stond een wedstrijd tegen Vitesse op het programma. NAC domineerden de eerste twintig minuten, maar kwam niet tot hele grote kansen. Vitesse kwam na twintig minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Net voor de rust wisten de Arnhemmers ook nog op een 0-2 stand te komen. In de tweede helft ging de ploeg van Jens Wirix op zoek naar de aansluitingstreffer. Het lukte NAC niet om in de tweede helft een doelpunt te maken. Vitesse deed dat nog wel een keer, waardoor de stand in 0-3 eindigde. Met nog één wedstrijd te spelen is het voor NAC O14 een pijnlijke nederlaag in de strijd om het kampioenschap.

Sparta Rotterdam O13 – NAC O13: 3-2

NAC O13 ging op bezoek in Rotterdam. Ze namen het daar op tegen de leeftijdgenoten van Sparta Rotterdam. Onze Parels begonnen goed aan de wedstrijd en creëerde veel kansen, maar helaas zonder resultaat. Aan de andere kant kwam Sparta op een 2-0 voorsprong door een penalty en een doelpunt via de kluts. NAC wist voor rust nog wel de aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft wisten de Geel-Zwarten twintig minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren. Toch greep NAC naast de punten, want de Rotterdammers scoorden in de ‘dying seconds’ de 3-2.