Sluiten
Peter Diepstraten

Go Ahead Eagles O21 – NAC O21: 0-0

Na een nederlaag tegen FC Twente/ Heracles mocht NAC O21 afreizen naar Deventer voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles O21. Go Ahead Eagles bezette voorafgaand aan de wedstrijd de zevende plek en NAC was terug te vinden als nummer twee op de ranglijst. NAC begon de eerste helft met een paar kansen, maar dit resulteerde helaas niet in doelpunten. Go Ahead Eagles stond diep ingegraven en daar had NAC moeite mee, met 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft gooide NAC het om en werd de snelheid van de vleugelspelers gebruikt om meer de diepte te zoeken. Dit pakte goed uit, maar NAC zag ondanks de kansen de bal niet binnenvallen. Go Ahead Eagles had weinig kansen en de Bredanaars maakten de scoringmogelijkheden niet af. De punten werden gedeeld met Go Ahead Eagles en NAC O21 mag zich op gaan maken voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

NAC O18 – Sparta Rotterdam O18: 5-1

De ploeg van trainer Mounir Azaoum kreeg koploper Sparta Rotterdam op bezoek. Als middenmoter kon NAC – bij winst - een mooie stap naar de bovenste twee plaatsen zetten. In de eerste helft was het een gelijkwaardige wedstrijd, maar toch wist NAC via Chakir Chouradi op voorsprong te komen. Met deze voorsprong mochten de spelers ook gaan rusten.

De tweede helft begon NAC sterk. Na een mooie actie van wederom Chakir Chouradi kwam de thuisploeg op 2-0. NAC kwam hierna nauwelijks nog in de problemen en de ruimtes in de verdediging van de Rotterdammers nam toe. Hierdoor wist man van de wedstrijd Chakir zelfs zijn derde doelpunt te scoren en zijn hattrick compleet te maken. Via een eigen doelpunt werd het zelfs nog 4-0.

In de slotfase deed Sparta nog iets terug, maar kort hierna scoorde Josias Siby de 5-1. Dit was dan ook het eindresultaat. Het was een knappe teamprestatie van NAC. Door de overwinning is NAC slechts drie punten verwijderd van de twee bovenste plaatsen en kan alles nog gebeuren in de tweede helft van de competitie.

PSV O15 – NAC O15: 5-0

NAC O15 reisde af naar Eindhoven voor het treffen met de leeftijdsgenoten van koploper PSV. Al snel was duidelijk waarom PSV koploper is. In de eerste helft begon NAC heel sterk met twee goede kansen, maar wisten hier niet uit te scoren. De Eindhovenaren scoorden daarna vanuit hun eerste kans 1-0. Voor rust maakten de Rood-Witten ook nog de 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging trainer Sander Wirix op zoek naar de aansluitingstreffer, maar hierdoor viel de derde treffer voor de thuisploeg. NAC ging vol op de aanval, maar PSV ging hier goed mee om in de counter waardoor de score in de laatste vijf minuten nog uitliep tot 5-0. Komende wedstrijd mag NAC het opnemen tegen FC Twente/ Heracles Almelo, die de derde plek bezetten.

NAC O14 – Roda JC O14: 3-0

Onze Parels van NAC O14 namen het afgelopen weekend thuis op tegen hekkensluiter Roda JC. Vanaf de aftrap domineerde NAC en gaven zij weinig weg. Roda JC groef zich in en het was aan NAC de taak hier doorheen te voetballen. Dit lukte voor de rust eenmalig: 1-0.

In de tweede helft bleef de ploeg van Jens Wirix moeite hebben met het verdedigende voetbal van de bezoekers, maar slaagden zij tweemaal te scoren uit een corner. Met een goede 3-0 overwinning mag NAC O14 zich op gaan maken voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, die momenteel de tweede plek bezetten.

PSV O13 – NAC O13: 3-1

Het team van Brian Groeneweg mocht de week afsluiten op bezoek in Eindhoven. Hier speelden zij een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV. In de beginfase begon NAC sterk en kon het goed mee in het niveau van PSV. Helaas wist PSV in het laatste deel van de eerste helft tweemaal te scoren waardoor NAC de kleedkamers opzocht met een 2-0 achterstand.

In de tweede helft ging NAC verder waar zij in de eerste helft mee begonnen: hoog druk zetten. Dit lukte goed en de Bredanaars wisten tot 2-1 te komen. Een tijdje lang bleef NAC dominant, maar helaas lukte het PSV om de overwinning af te dwingen door de 3-1 te scoren. Ondanks de nederlaag bezet NAC O13 nog steeds de tweede plek en kunnen zij komende wedstrijd tegen Roda JC, die op de derde plek staan, hun positie versterken.

NAC O12 – Roda JC O12: 15-5

De jongelingen van NAC O12 ontvingen Roda JC op Sportcomplex Heksenwiel. In het begin van de wedstrijd begon NAC niet zo sterk als gewend en gaven zij een makkelijk doelpunt weg. Hierna herpakten de Bredanaren zich goed en liep de score uit tot maar liefst 15-5. Door het goede druk zetten vanuit de aanval kon NAC de gasten compleet uit de wedstrijd spelen.

N.E.C. O11 – NAC O11: 12-8

De ploeg van trainer Roy van Endschot ging in Nijmegen op bezoek bij N.E.C. Vanaf het eerste moment zette N.E.C. enorm hoog druk, waar NAC veel moeite mee had. Hierdoor kwam NAC moeilijk in de wedstrijd en wisten de Nijmegenaren de overwinning over de streep te trekken.