fotoo21

NAC O21 - Almere city O21: 3-0

NAC O21 nam het op sportpark Heksenwiel voor de beker op tegen Almere City. Het was voor NAC de moeilijkste tegenstander die ze konden loten, aangezien de Almeerders in de competitie na zes wedstrijden de volle buit van achttien punten hebben gepakt.

In de eerste helft had de ploeg van Marvin van der Valk het lastig. Almere City was de bovenliggende partij, maar wist het net niet te vinden. NAC stond als een goed blok en ze werkten hard voor elkaar. Aan het einde van de eerste helft was het in de 40e minuut Kevin Silva die na een flitsende counter de 1-0 op het scorebord zette. Dat zorgde ervoor dat NAC met een voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Na de rust was het aan Almere City om de score gelijk te trekken. Dat zorgde ervoor dat er meer risico genomen moest worden, waardoor er meer ruimte kwam voor NAC. Na wederom een counter was het na iets meer dan tien minuten opnieuw Kevin Silva die het net wist te vinden, 2-0!

Na de 2-0 ging Almere op zoek naar de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor tijd kreeg Almere nog een grote kans, maar ze wisten deze niet te benutten. In de extra speeltijd maakte Vieiri Kotzebue het Bredase feest compleet door ook nog voor de 3-0 te zorgen.

NAC O21 wint uiteindelijk met 3-0 en bekert daardoor verder. De ploeg van Marvin van der Valk zal na de knappe overwinning op Almere City doorstromen naar de kwartfinale. Het is nog niet bekend tegen welke tegenstander ze het gaan opnemen.

NAC O18 – KVC Westerlo O18: 6-1

De ploeg van trainer Mounir Azouam was in de competitie vrij, maar nam het in een oefenduel op tegen het Belgische KVC Westerlo. NAC O18 begon erg sterk aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten wisten ze zelfs al drie keer te scoren. Na de 3-0 zakte de Bredanaren wat weg waardoor de Belgen weer wat dichterbij kwamen.

In de tweede helft pakte Onze Parels het weer op en scoorden ze er nog drie bij, waardoor de eindstand uiteindelijk 6-1 was. NAC O18 treedt pas 11 maart weer aan in de competitie. Dan staat de wedstrijd tegen de Graafschap O18 op het programma

PSV 016 – NAC O16: 6-0

NAC O16 ging voor een oefenwedstrijd op bezoek bij de leeftijdgenoten van PSV, die een divisie hoger spelen. In de eerste helft creëerde NAC twee grote kansen maar ze wisten zichzelf niet te belonen. Nog voor rust wisten de Eindhovenaren nog wel een keer het net te vinden en de 1-0 op het scorebord te zetten. Na rust werden er veel wissels toegepast aan de kant van NAC. In de tweede helft gaf PSV gas en wist nog vijf keer te scoren. Hierdoor is de oefenwedstrijd in 6-0 geëindigd.

NAC O15 - Willem II O15: 2-4

Voor NAC O15 stond er een mooie oefenwedstrijd tegen Willem II op het programma. De beginfase van de wedstrijd ging gelijk waarin aan beide kanten weinig werd gecreëerd. Toch wist Willem 2 voor rust driemaal het net te vinden. Ook NAC scoorde een keer waardoor de clubs met een stand van 1-3 gingen rusten. In de tweede helft scoorde beide teams nog een keer waardoor de wedstrijd in 2-4 eindigde.

Ajax O13 – NAC O13: 4-2

NAC O13 nam het in Amsterdam op tegen Ajax O13. NAC creëerde veel kansen maar wisten zichzelf niet te belonen. De Amsterdammers deden dat wel, waardoor het uiteindelijk 4-2 werd.