Sluiten

Go Ahead Eagles O16 – NAC O16 2-2

Het seizoen van NAC O16 eindigde in Deventer. Hier trad de ploeg van Jasper Somsen, die zijn laatste wedstrijd namens NAC coachte, aan tegen Go Ahead Eagles O16. In een doelpuntloze eerste helft speelde NAC zeer energiek, maar verzuimde het de kansen om te zetten in doelpunten. Vlak na rust lukte dit wel. Camiel Wagemakers verschalkte de doelman met een afstandsschot. Lang kon NAC niet van deze voorsprong genieten. Binnen acht minuten keerde de thuisploeg de stand volledig om, 2-1. Vervolgens pakte NAC het initiatief terug. Josias Siby tekende aan voor de gelijkmaker. Daarmee was de uitslag bepaald op 2-2.

NAC O15 – sc Heerenveen O15 1-2

Promotie stond afgelopen zaterdag op het spel voor NAC O15. De ploeg van Robbie Haemhouts ontving de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Na dertig minuten kwam NAC op voorsprong en lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Zes minuten na rust bracht de uitploeg de spanning terug door uit het niets een doelpunt te maken. Vervolgens kreeg NAC nog kansen om de voorsprong terug in handen te nemen, maar tot doelpunten leidde dit niet. Tot overmaat van ramp scoorde sc Heerenveen de 1-2, wat betekende dat zij de promotieplek van NAC overnamen. In de slotfase wist NAC niet meer te scoren en daardoor loopt het promotie naar Divisie 1 mis.

Het seizoen is nog niet ten einde voor NAC O15. Komend weekend speelt het in de kwartfinale van de beker tegen AZ O15.

Excelsior O14 – NAC O14 1-2

Op vrijdag reisde NAC O14 af naar Rotterdam voor een competitiewedstrijd tegen Excelsior O14. In het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer. De ploeg van Jens Wirix begon zeer dominant aan de wedstrijd en kreeg veel kansen. Deze fase werd beloond. Pepijn Reulen maakte een knappe spitsengoal en zette daarmee de voorsprong op het scorebord. Ook in de tweede helft had NAC het betere van het spel. Tuna Kazak verdubbelde de voorsprong. Vervolgens klopte de Kralingers wel wat meer aan deur, maar de verdediging wist zich goed staande te houden tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Hierin scoorde Excelsior nog de 1-2.

NAC O13 – N.E.C. O13 2-2

Ook NAC O13 had nog een kans om te promoveren. Daarvoor moest de ploeg van Sander Wirix zelf winnen en was het afhankelijk van uitslagen op de andere velden. N.E.C. O14 kwam op bezoek in Breda. Een goede eerste helft waarin NAC prima veldspel tentoonstelde leidde slechts een doelpunt in, 1-0. In de tweede helft verschoof het spelbeeld. De Nijmegenaren kwamen steeds beter in de wedstrijd en uiteindelijk wisten zij ook de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Vanaf dit punt nam NAC het initiatief weer in handen. In de blessuretijd leek NAC de wedstrijd te beslissen door aan te tekenen voor de 2-1, maar in extremis kreeg N.E.C. nog een vrije trap. Deze viel bij de tweede paal binnen. Hierdoor werd de einstand na een knotsgekke slotfase beslist op 2-2

N.E.C. O12 – NAC O12 4-12

De formatie van Björn Langeveld speelde afgelopen weekend een uitwedstrijd tegen N.E.C. O12. Gedurende de hele wedstrijd wist NAC te domineren. Goed veldspel leidde ertoe dat NAC voortdurend onder de druk van de Nijmegenaren uit wist te spelen. Uiteindelijk stond er een eindstand van 4-12 op het scorebord. Al met al een mooie afsluiting van de competitie voor NAC O12.