NAC O21 – FC DEN BOSCH O21: 4-1

Het team van trainer Marvin van der Valk trad op Sportcomplex Heksenwiel aan tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch, die voorafgaand aan de wedstrijd de vijfde plaats bezetten. NAC O21 was terug te vinden op de tweede plek, waarmee zij zouden promoveren aan het einde van het seizoen. De opdracht was duidelijk: drie punten pakken om bij de bovenste twee te blijven. De wedstrijd begon goed: Kevin Silva maakte binnen twee minuten de 1-0. Deze lijn werd knap doorgezet, want nog geen minuut later maakte Omar Mekkaoui de 2-0. Hierna hadden de Bredanaren slechts negen minuten nodig voor het derde doelpunt; aanvoerder Aimé Omgba veroverde de bal en schoot, nadat hij de keeper knap uitspeelde, de bal binnen. Een kwartier later deden de bezoekers nog iets terug door de 3-1 te maken, maar voor de rust kwam NAC niet verder in de problemen.

In de tweede helft ging het team verder waar zij gebleven waren. Het doelpunt liet iets langer op zich wachten, maar in de 62e minuut kopte spits Mostapha Rached zijn ploeg knap terug naar een marge van drie doelpunten. Hierna speelde NAC de wedstrijd goed uit en kwamen zij zelden in de problemen. De ploeg slaagde om nog een aantal kansen te creëren, maar de stand bleef 4-1. Met deze overwinning doet NAC goede zaken met betrekking tot de ranglijst. Na tien wedstrijden staan zij zeven punten boven de nummer drie en maar drie punten onder de koppositie. Aan het einde van het seizoen promoveren de twee bovenste teams naar de hoogste jeugdcompetitie.

FC Utrecht O18 – NAC O18: 2-1

NAC O18 reisde afgelopen zaterdag af naar Utrecht voor een wedstrijd tegen de plaatselijke FC. Voorafgaand aan de wedstrijd was FC Utrecht koploper van de competitie. Aan de ploeg van trainer Mounir Azaoum dus de taak om net als de week daarvoor, tegen Sparta Rotterdam, de koploper te verslaan. Helaas ging dit niet zoals gepland. Binnen twintig minuten stond NAC met 2-0 achter. Via Charkir Chouradi werd de ruststand op 2-1 bepaald. Hij schoot raak vanaf de penaltystip.

In de tweede helft ging NAC op zoek naar de gelijkmaker, maar helaas slaagden zij hier niet in. De ploeg gaf weinig kansen weg en creëerde zelf voldoende, maar wist deze niet te prolongeren tot doelpunt. De gastheren kwamen ook niet meer tot scoren en zo eindigde de wedstrijd in 2-1. Aankomende speelronde speelt NAC O18 tegen Vitesse. Met vier punten meer dan de Arnhemmers kunnen zij een mooie slag staan.

Go Ahead Eagles O16 – NAC O16: 3-0

NAC O16 speelde een wedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De Deventenaren kennen een uitmuntend seizoen met 21 punten uit 9 wedstrijden. Het seizoen van NAC O16 kent een iets mindere glans, uit zes wedstrijden haalden zij zes punten. In deze wedstrijd zouden zij zich dus goed kunnen revancheren. De ploeg van Anthony Lurling begon goed aan de wedstrijd. De ene na de andere kans werd opgezet, maar tot scoren kwamen zij niet. Ondanks het overwicht van NAC, kwam het toch op een achterstand. Bij rust keek het tegen een minimale achterstand aan: 1-0.

In de tweede helft kwam de thuisploeg enorm scherp uit de kleedkamers en maakten zij snel de 2-0. Uiteindelijk liep Go Ahead nog uit naar 3-0. Aankomende zaterdag speelt NAC O16 een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

NAC O15 – FC Twente/Heracles Almelo O15: 1-3

Na negen wedstrijden stond NAC O15 op een zevende plek en namen zij het afgelopen weekend op tegen de bezetter van de tweede plek: FC Twente/Heracles Almelo. Na veel kansen scoorde spits Pepijn Reulen in de 26e minuut een knap doelpunt: 1-0. Voor rust deden de bezoekers onverwacht iets terug. Met 1-1 werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft had hetzelfde spelbeeld als de eerste: NAC met de kansen en de bezoekers die probeerden te counteren. In de omschakeling wisten de bezoekers toe te slaan: 1-2. In de slotfase van het duel kregen de gastheren een penalty. Hieruit werd gescoord en de eindstand op 1-3 bepaald. Aankomend weekend mag de ploeg van trainer Sander Wirix afreizen naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Sparta.

Sparta Rotterdam O14 – NAC O14: 5-0

Het team van Jens Wirix nam het afgelopen weekend op tegen de koploper Sparta Rotterdam. In de uitwedstrijd had Sparta in de eerste helft het betere van het spel en maakten zij binnen tien minuten drie doelpunten. NAC kwam niet tot scoren en het ging rusten bij een 3-0 achterstand.

In de tweede helft begon NAC beter. Er werden kansen gecreëerd en raakte het de paal en lat. Helaas maakte Sparta vanuit een counter de 4-0 en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 5-0. Dit weekend ontvangt het team de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle.

NAC O13 – Roda JC O13: 2-1

Na de verloren wedstrijd tegen PSV O13 kreeg NAC de nummer drie van de competitie, Roda JC, op bezoek. Met slechts twee punten verschil kon de ploeg van Brian Groeneweg goede zaken doen door de afstand met de middenmoot te vergroten. Zij stonden voorafgaand aan de wedstrijd namelijk de tweede en de twee hoogst geklasseerde teams promoveren. Na acht minuten kwam NAC op voorsprong door een doelpunt van Faas van der Pennen. Hierna werd in de eerste helft niet meer gescoord: 1-0.

In de tweede helft liet een nieuw doelpunt lang op zich wachten, maar twintig minuten voor tijd wist Jonas van Nassau de voorsprong te verdubbelen. De ploeg uit Kerkrade deed nog iets terug, maar dit was niet voldoende. De wedstrijd eindigde in 2-1.

VVV Venlo O12 – NAC O12: 12-5

De ploeg van trainer Luke Ogbolu speelde een wedstrijd in Venlo. Hier werd met 12-5 verloren. De jongelingen begonnen goed, maar na een verloop van tijd kwamen de Venlonaren beter in de wedstrijd en klapten zij eroverheen.

NAC O11 – Feyenoord O11: 1-31

Tijdens de wedstrijd van NAC en Feyenoord kwam vanaf het eerste moment al naar boven dat Feyenoord over meer kwaliteit bezat dan NAC. Ondanks dat de keepers veel reddingen maakten scoorde Feyenoord 31 keer.