Sluiten
Peter Diepstraten

NAC O21 – FC Twente / Heracles O21: 0-1

Koploper NAC O21 nam het thuis op tegen directe concurrent FC Twente / Heracles, die de tweede plaats bezette. Met twee punten voorsprong kon NAC O21 de voorsprong uitbreiden. De wedstrijd begon goed voor de ploeg van Marvin van der Valk. NAC had veel kansen en zette hoog druk. Dit leidde helaas niet tot doelpunten. NAC bleef aanzetten op jacht naar de openingstreffer, maar tegen alle verhoudingen scoorden de bezoekers vanuit hun eerste kans 0-1. De ontlading spatte was groot bij de bezoekers. NAC bleef goed voetballen, maar dit resulteerde helaas niet in de gelijkmaker voor rust.

In de tweede helft was NAC opnieuw heer en meester. Veel kansen voor de thuisploeg waarna de lat en tweemaal de paal geraakt werden. Daarnaast hield de doelman van FC Twente / Heracles zijn ploeg een aantal keer op de been. FC Twente / Heracles wist nog eenmaal een kleine kans te creëren, maar voor de rest speelde alles zich af op de helft van de bezoekers. NAC had veel kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Door dit verlies zakt NAC naar de tweede plaats. De nummer één en twee promoveren en NAC heeft momenteel een voorsprong van vier punten op nummer drie Vitesse.

FC Emmen O18 – NAC O18: 3-5

De ploeg van trainer Mounir Azaoum nam het afgelopen weekend op tegen laagvlieger FC Emmen. In de eerste helft begon NAC goed met een hattrick van spits Mostapha Rached binnen tien minuten. Hierna deden de Emmenaren wat terug door 1-3 te scoren. Hier reageerden de Bredanaren snel op door te scoren via Jaydino Jacobus: 1-4. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon Emmen sterk en scoren zij snel de 2-4, maar NAC reageerde wederom snel en opnieuw was het Mostapha Rached die het net liet bollen: 2-5. Lange tijd gebeurde weinig in de wedstrijd totdat de thuisploeg via een afstandsschot op 3-5 kwamen. NAC kwam verder niet in de problemen en had zelfs nog veel kansen om verder uit te lopen. Uiteindelijk bleef de stand 3-5 en mocht NAC O18 drie punten bijschrijven.

NAC O15 – Willem II O15: 1-1

Afgelopen weekend stond voor de ploeg van Sander Wirix de Brabantse Derby op het programma. Met twee punten meer dan de Tilburgers was dit een wedstrijd waar NAC goede zaken op de ranglijst kon doen. Beide ploegen kwamen de eerste helft moeilijk tot kansen. Toch wisten de Tilburgers één keer te scoren en dus met een kleine voorsprong de rust in te gaan.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste: veel duels en weinig kansen. Enige verschil was dat het voetbal zich nu grotendeels afspeelde op de helft van de Tilburgers. Uiteindelijk leidde dit dan ook tot de gelijkmaker: Redwan Fatih schoot een vrije trap op schitterende wijze achter de doelman. Dit doelpunt is terug te vinden via de Instagram van de NAC Jeugdopleiding. In de 89e minuut had NAC nog een enorme kans maar deze werd knap gered door de keeper. Eindstand: 1-1.

Almere City O14 – NAC O14: 1-1

Op bezoek in Almere trad NAC O14 aan tegen de leeftijdsgenoten van Almere City. Met een verschil van zes punten op de ranglijst kon de ploeg van Jens Wirix een goede stap zetten richting de bovenste plekken. Desalniettemin stond de ploeg uit Breda na welgeteld twaalf seconden al op 1-0 achterstand. Nu was het de buurt aan NAC, maar Almere speelde erg fel. Tot echte kansen leidde het daarom niet in de eerste helft. Met 1-0 gingen de spelers rusten.

In de tweede helft kwamen de Bredanaren sterk uit de kleedkamer en gingen zij direct opzoek naar de gelijkmaker. NAC won veel tweede ballen en won veel duels. Vanuit de tweede bal scoorden de ploeg uit Breda dan ook de gelijkmaker: Tigo Broeders veroverde de bal, dribbelde richting het zestienmetergebied en gaf de bal breed op Faris Salem, die de bal goed binnenschoot. De 2-1 hing nog in de lucht, maar helaas werd deze niet tot stand gebracht en moest NAC de punten delen met Almere City: 1-1.

NAC O13 – Quick O13: 4-0

Na de eerste nederlaag dit seizoen mocht het team van Brian Groeneweg zich revancheren tegen de leeftijdsgenoten van Quick. Dit lukte ook meer dan aardig. De gehele wedstrijd had NAC de controle en de ene na de andere kans in het voordeel van NAC kwam tot stand. Toch wist de thuisploeg slechts één keer te scoren in de eerste helft. Quick had nog drie gevaarlijke momenten voor rust, maar NAC kwam hierdoor niet in de problemen. Met een voorsprong van 1-0 mochten de spelers gaan rusten.

In de tweede helft was NAC nog dominanter dan in de eerste. De ploeg had de bezoekers compleet in haar macht en bleef kansen creëren. Vanuit een perfecte vrije trap van Batu Torun kwamen de Bredanaren dan eindelijk op 2-0. Hierna begon het balletje te rollen en liep de score op naar 4-0. Een goede overwinning voor NAC O13.

 

 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn ontknoping clubads 1366x768