VVV-Venlo O21 – NAC O21: 1-6

Het team van trainer Marvin van der Valk reisde af naar Venlo voor het treffen met de leeftijdsgenoten van VVV-Venlo. Met slechts één verliespartij kent NAC O21 een uitmuntende start van het seizoen. Voorafgaand aan het treffen deelden zij de eerste plek met de gecombineerde jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. De O21 was er dus zeker op gebrand om in Venlo wederom een goed resultaat te boeken. Dit deden zij met Ayouba Kosiah in de basis, die weer aansloot bij de beloftenploeg. Een blik op de ranglijst gaf het verschil in de ploegen al aan: NAC bezette voorafgaand aan de wedstrijd de tweede plaats en VVV-Venlo de vijfde plek. Al snel kwam het team dan ook op voorsprong: in de zesde minuut schoot Vieiri Kotzebue zijn ploeg op voorsprong. Kort hierna verdubbelde hij zijn productie. Voorafgaand aan de rust wisten Kevin Silva en Jayden Mendes ook nog het net te laten bollen waardoor NAC met een comfortabele 0-4 de kleedkamers op zocht.

In de tweede helft speelde NAC de wedstrijd volwassen uit. Kevin Silva maakte nog zijn tweede en ook aanvoerder Aimé Omgba deed een duit in het zakje. Vlak voor tijd wisten de Venlonaren nog de eretreffer te maken, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-6.

FC Twente / Heracles Almelo O21 speelde gelijk op bezoek bij N.E.C. Nijmegen, waardoor NAC O21 de trotse koploper is.

NAC O18 – SC Heerenveen O18: 1-3

NAC O18 stond voorafgaand aan deze speelronde op een gedeelde vierde plek. Met een klein gat naar plek één is alles nog mogelijk, maar dan was NAC gebaad bij een overwinning tegen SC Heerenveen. De ploeg van Mounir Azaoum begon sterk aan de wedstrijd. NAC had de meeste kansen en de Bredase aanval was zeer gevaarlijk. De snelheid van de flankspelers werd goed gebruikt waardoor vaak achter de laatste linie gespeeld kon worden. Uiteindelijk beloonde de thuisploeg zich dan ook met een doelpunt gemaakt door Corijn Kokkeel. Helaas wisten de de bezoekers binnen vijf minuten vanuit een standaardsituatie de gelijkmaker te maken: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was meer in het voordeel van De Friezen. Door goed veldspel konden zij twintig minuten na rust de voorsprong in handen nemen. Hierna ging NAC op de aanval spelen en kregen zij in de blessuretijd de deksel op de neus: 1-3. Een wedstrijd waarin veel kansen over en weer waren en SC Heerenveen uiteindelijk aan het langste eind trok. Aankomend weekend krijgt de ploeg de kans zich revancheren als zij op bezoek gaan bij FC Groningen. De Groen-Witten hebben momenteel evenveel punten.

FC Den Bosch O16 – NAC O16: 2-1

NAC O16 was de enige ploeg die afgelopen weekend een oefenwedstrijd speelde. Dit deden zij in Den Bosch tegen de plaatselijke FC. Kijkend naar de competities zijn de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch terug te vinden in een hogere competitie, wat deze oefenwedstrijd zeker interessant maakte. Veel jongens met minder speeltijd de afgelopen periode mochten aantreden deze wedstrijd. In de eerste helft was voornamelijk de thuisploeg aan de bal maar gevaarlijk werden zij niet. Met een 0-0 ruststand als resultaat.

De tweede helft begon de ploeg van Anthony Lurling sterker. Via een directe vrije trap van Rida Rached kwamen zij dan ook op voorsprong. In de fase hierna raakte de Bredase ploeg de controle kwijt en wist FC Den Bosch de gelijkmaker te scoren. Het leek met een 1-1 stand te gaan eindigen maar in de negende minuut van de blessuretijd scoorde de thuisploeg de 2-1, waardoor de winst alsnog naar De Bosschenaren ging. Al met al een leerzame wedstrijd waar veel jongens met minder minuten in de benen aan mochten treden.

NAC O15 – FC Den Bosch O15: 1-0

De ploeg van trainer Sander Wirix nam het thuis op tegen directe concurrent FC Den Bosch. Met drie punten boven de Bosschenaren was een overwinning noodzakelijk om mee te kunnen doen om de bovenste plekken. De eerste helft was in het voordeel van de thuisploeg en na een kwartier spelen maakte Redwan Fatih dan ook het openingsdoelpunt: 1-0. Hierna bleef NAC kansen creëren maar tot scoren kwamen zij niet meer. Met een 1-0 voorsprong gingen de spelers dan ook rusten.

In de tweede helft kwamen de bezoekers sterk uit de kleedkamers en kwamen de kansen meer vanuit FC Den Bosch. Echter slaagden zij door het sterke verdedigende werk van NAC niet om de gelijkmaker te scoren en ging NAC O15 met de overwinning aan de haal. Met deze overwinning staan de Bredase beloftes op een vijfde plaats en mogen zij zich opmaken voor de Brabantse derby komende speelronde.

Willem II O14 – NAC O14: 0-6

De Bredase Parels van NAC O14 mochten afreizen naar Tilburg voor het treffen met Willem II in de Brabantse derby. Voorafgaand aan de wedstrijd stond de thuisploeg met één punt boven NAC. Echter had het team van Jens Wirix geen moeite met de Tilburgers. De gehele eerste helft domineerden zij de wedstrijd, maar dit leidde niet tot een voorsprong bij rust: 0-0.

De tweede helft kwam dan de verlossing. Twee minuten na rust scoorde Noël Clerx de 0-1. Een kwartier later zette Julian Schaliboom binnen drie minuten de 0-2 en 0-3 op het scorebord. Dit was de genadeklap voor de Tilburgers en NAC kon er eenvoudig overheen lopen. Met maar liefst 0-6 werd de wedstrijd afgesloten. Hierdoor klom NAC over Willem II heen en bezetten zij nu de vijfde plek.

NAC O13 – Spartaan’20 O13: 2-5

Het tot aan deze speelronde ongeslagen NAC O13 ontving concurrent Spartaan’20 O13 op Sportpark Heksenwiel. Allebei de ploegen hadden tot aan deze speelronde nog geen puntenverlies geleden, dus vandaag kon één van de twee ploegen de eerste plaats bemachtigen. Helaas wist de ploeg van trainer Brian Groeneweg niet aan het langste eind te trekken en verloren zij met 2-5. De uitploeg oogde fysiek sterker en dat deed NAC de das om. Op 17 december mag NAC zich gaan proberen revancheren op bezoek bij Spartaan’20, waar in de laatste wedstrijd van het seizoen hoogstwaarschijnlijk voor de eerste plaats gespeeld zal worden.

De Graafschap O12 – NAC O12: 4-10

Op bezoek in Doetinchem was NAC O12 vanaf het eerste fluitsignaal al de bovenliggende partij. Al snel kwamen zij op 0-4 en werd goed voetbal op de mat gelegd. Uiteindelijk sloot de ploeg van trainer Luke Ogbolu de wedstrijd af met 4-10.

NAC O11 – FC Volendam O11: 7-11

Afgelopen speelronde ontvingen de Parels van NAC O11 de leeftijdsgenoten van FC Volendam. De ploeg van Roy van Endschot begon sterk aan de wedstrijd en wist tot de meeste kansen te komen. Hierna begonnen de bezoekers meer druk uit te oefenen waar NAC het lastig mee had. Het derde deel van de wedstrijd was het gelijk opgaand, maar door de opgelopen achterstand in het tweede deel kon NAC het niet meer omdraaien helaas: 7-11.