Pelé van Anholt aantal maanden aan de kant

	

NAC moet het enige tijd stellen zonder Pelé van Anholt. De verdediger heeft tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen last gekregen van een spierblessure, zo geeft hij zelf aan. De nieuwe aanwinst wordt op korte termijn in het buitenland geopereerd en hij verwacht dat het herstel van zijn nieuwe blessure enkele maanden in beslag gaat nemen.
 
De Nederlander werd in juni door NAC gepresenteerd als een van de nieuwe aanwinsten van het seizoen en sloot vanaf het begin van de voorbereiding aan bij de selectie van Mitchell van der Gaag.
 
Pelé van Anholt wilde het volgende kwijt over zijn opgelopen blessure: “Ik ben naar NAC gekomen om te spelen en na mijn zware knieblessure van vorig jaar een nieuwe start te maken. Het is voor mij dus extra zuur dat ik nu tegen een nieuwe blessure aan ben gelopen, dit keer aan een pees in mijn andere bovenbeen. Vorig jaar heb ik bewezen dat ik een tegenslag als deze kan overwinnen en ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op het veld te staan. Het is voor NAC en alle supporters minstens zo vervelend, de club heeft mij het vertrouwen gegeven en kunnen nu een paar maanden geen beroep op mij doen. Ik wil niets liever dan iedereen bij deze club terugbetalen voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven.”
 
AVG-wetgeving
Gezien de intrede van de nieuwe AVG-wetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is NAC gebonden aan bepaalde regels met betrekking tot het naar buiten brengen van medische informatie van contractspelers. NAC tracht alle betrokkenen bij de club zo goed mogelijk te informeren met betrekking tot medische updates van de selectie, maar moet daarbij wel rekening houden met de nieuwe regelgeving.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!