Sluiten
foto in tekst

De deelnemers hebben in de afgelopen speelrondes hun talenten ontdekt, iets gedaan voor een ander en nieuwe mensen ontmoet. Zo hebben zij welkomstpakketten gemaakt voor nieuwe buurtbewoners in Hoge Vucht en namen ze deel aan een regionale uitwisseling met Stichting Samen RKC en Willem II Betrokken. “Het zelf maken van de pakketten en deze dan ook nog zelf rondbrengen, vraagt wel wat van de deelnemers. Ze deden echt iets terug richting anderen en dat sloot mooi aan bij de doelstellingen van dit project,” aldus docent Majid Zekhini.

NAC Impact Makers is een uniek op sport gebaseerd maatschappelijke diensttijd (MDT) project in samenwerking met veertien andere betaald voetbalclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. In zestien weken tijd gaan deelnemers door middel van sport en workshops ontdekken waar hun talenten liggen, zetten zij zich in voor de Bredase samenleving en maken zij kennis met diverse bedrijven uit het netwerk van NAC Breda. Deelnemers worden uiteindelijk beloond met een MDT-certificaat, wat een mooie toevoeging is op het cv.

Tijdens de laatste speelronde gaven de docenten en begeleiders feedback op de werkboeken die gedurende het traject bijgehouden zijn. “Ik heb geleerd om andere mensen te helpen en sportief te blijven,” aldus deelnemer Gürmat. Vanuit Playing for Success waren er coaches die met de deelnemers een leerzaam spel speelden. Aan het eind van de dag kwam Tom Boere langs om bij de certificaat uitreiking aanwezig te zijn. Hij feliciteerde de deelnemers met hun prestaties en ondertekende het MDT-certificaat.

De personen en organisaties die dit traject tot een succes hebben gebracht zijn: docenten Majid, Linsey, Mart en Kaj, trainer Robbie Haemhouts van HAEMS Training, European Football for Development Network (EFDN), Community Champions EU, Maatschappelijke Diensttijd(MDT), Curio, NAC Breda, Avans, De Kragt, Bouwschool Breda, PUPS Fulfilment, Jumbo Foodmarkt Breda, Gianne Romme van Schaatsbaan Breda, Één Team Hoge Vucht (Laurentius wonen, Alwel en Wonen Breburg), Sterren van morgen NL, IMW Breda, Stichting Samen RKC, Willem II Betrokken, Nasser El Jackson, Stichting Ben, Nieuwe Veste en Mooiwerk.

Het volgende NAC Impact Makers traject start op vrijdag 15 maart. Voor meer informatie over NAC Impact Makers kan er contact worden opgenomen met Ilse Kleinjan via ikleinjan@nac.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3