Sluiten

Net na de zomervakantie zijn leerlingen uit groep 6 en 7 van De Boomgaard en de brugklassen van het OLV Breda ontvangen in het leercentrum. Tijdens het klassentraject gaan de leerlingen actief aan de slag om elkaar beter te leren kennen en te kijken naar elkaars talenten. Het werken aan een positieve groepsdynamiek zorgt ervoor dat de leerlingen het jaar goed starten en dat de klas hier het hele schooljaar profijt van heeft. In periode één starten drie groepen van het Mencia De Mendoza Lyceum.

playingforsuccess1

Begin oktober start het reguliere (individueel) Playing for Success programma. Tijdens dit tien weken traject, voor kinderen die (tijdelijk) om sociaal emotionele redenen niet optimaal presteren, werken de leerlingen samen aan inspirerende, haalbare en uitdagende opdrachten. Dit doen ze bijvoorbeeld in de fanshop, op de tribunes en langs het veld in het Rat Verlegh Stadion. Deze opdrachten, gecombineerd met het stadion, de sport en de ambiance van de professionele voetbalwereld, dragen allemaal bij aan een omgeving die stimuleert om beter te presteren en te geloven in jezelf.

Playing for Success is een programma voor leerlingen uit de bovenbouw van het (speciaal) basisonderwijs en jongeren uit de eerste twee klassen van het voortgezet (speciaal) onderwijs. Hierbij lopen leerlingen in en rondom de NACademy en het Rat Verlegh Stadion waarbij zij allerlei activiteiten vervullen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat ze leren samenwerken, stimulatie van het zelfvertrouwen en het opwekken van motivatie. Dit alles heeft een positief effect op de voortgang in het regulier onderwijs.  

Als kinderen ontdekken dat leren ook leuk kan zijn, hervinden ze hun zelfvertrouwen en motivatie waardoor de schoolprestaties toenemen. Playing for Success is een samenwerking tussen de leergemeenschappen INOS, Delta Onderwijs, Libréon, Curio en de gemeente Breda.  

In de diverse trajecten zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in een Playing for Success traject? Neem dan gerust contact met ons op en kletsen we graag bij onder het genot van een kopje koffie in de NACademy.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn ontknoping clubads 1366x768