Sluiten
1 stadion stock

Na 75 minuten spelen werd een beker binnen de boarding richting het veld gegooid, hetgeen strafbaar is volgens de regels van de KNVB. De dader is geïdentificeerd en heeft het stadion onder begeleiding van het veiligheidspersoneel veilig kunnen verlaten. Doordat de wedstrijd, naar aanleiding van dit incident, is gestaakt kan de dader een landelijk stadionverbod worden opgelegd voor de duur van maximaal drie jaar. NAC kan eventuele kosten die voortvloeien uit deze actie verhalen op de dader.

Een andere verdachte bleek na kort onderzoek niet de dader te zijn. Na enkele ogenblikken is deze persoon onder toezicht van veiligheidspersoneel terug naar zijn plaats begeleid. Deze persoon die helaas door de media in beeld is gebracht, is dus niet de persoon die het bekertje heeft gegooid. Wij betreuren het dat hij hiervoor aangekeken is.

Ook vanaf de hoofdtribune is een beker richting het veld, binnen de boarding, gegooid. Ook in dit geval is de dader geïdentificeerd en de toegang ontzegd. In dit geval wordt de dader bestraft met een landelijk stadionverbod tussen de 12 en 24 maanden. Deze straf valt mogelijk lager uit dan de straf bij het eerdergenoemde incident, omdat dit geen directe gevolgen heeft gehad voor de wedstrijd.

Na de wedstrijd vonden ongeregeldheden plaats richting de uitstroom van het bezoekersvak. Twee personen die de confrontatie zochten met het uitpubliek zijn direct aangehouden door de politie. Het onderzoek naar meer daders loopt. Bij deze incidenten is er onder meer straatmeubilair gegooid. De daders en medeplichtigen hangt een stadionverbod van 18 tot 36 maanden boven het hoofd.

We willen er nogmaals op aandringen dat dergelijke incidenten de club op geen enkele wijze verder helpen. Steun de club op een positieve manier. Op een manier waar onze supporters bekend om staan. Uiteraard geldt deze boodschap niet voor welwillende supporters, waar we er gelukkig zo veel meer van hebben.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn ontknoping clubads 1366x768