velanas

Nog voor de wedstrijd begon was er een ereronde voor Ralf Seuntjes die onlangs goed nieuws kreeg in zijn strijd tegen kanker. Na de ereronde voor de oud NAC en De Graafschap speler was het tijd om plaats te nemen op de tribune voor de wedstrijd NAC – De Graafschap.

In tegenstelling tot dinsdag koos de trainer van de geelzwarten ditmaal voor een ander systeem waardoor er een aantal wijzigingen werden doorgevoerd in de basis elf. Cuco Martina mocht zijn debuut maken voor de Bredanaren. Peter Hyballa stuurde de volgende elf namen het veld op: Kortsmit, Lucassen, Velanas, Martina, Vet, Agougil, Omarsson, Velthuis, Omgba, Staring en Boere.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd waren er veel kansen voor beide ploegen. De grootste kans werd gecreëerd door NAC. Na een mooie aanval was het Omarsson die na een voorzet van de zijkant zichzelf niet wist te belonen.

De ploegen bleven kansen creëren maar verzuimde zichzelf te belonen. In de 38e minuut was het na een goede bal van Sabir Agougil, Boyd Lucassen die in het strafschopgebied werd neergehaald, de scheids wees naar de stip, penalty voor NAC. Ody Velanas mocht vanaf elf meter aanleggen voor de openingstreffer. Hij schoot de bal hard en hoog in de rechterbovenhoek, 1-0!

Cuco Martina, die een prima debuut kende, kreeg de bal op 30 meter voor van de goal voor zijn voeten. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal hard richting de goal, maar het was Hidde Jurjus die een goeie redding in huis had op zijn inzet.

Kort voor rust kreeg De Graafschap nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Roy Kortsmit redde uitstekend en voorkwam daarmee de gelijkmaker.

Na rust wist NAC de voorsprong te verdubbelen. Na een goede onderschepping op de helft van De Graafschap was het Omarsson die een goede actie maakte en het overzicht behield. Hij gaf de bal op Boere die het hem goed terug legde op invaller Banzuzi die hem vervolgens in de hoek kon schuiven, 2-0!

De Graafschap probeerde het nog wel in de slotfase, maar wist geen doelpunt meer te maken waardoor Kortsmit voor de vijfde keer dit seizoen zijn doel schoon hield. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor NAC.

Maandag 20 februari gaat NAC op bezoek bij Jong Utrecht in de Galgenwaard. Kaarten voor dit duel zijn te verkrijgen via NACtickets.nl.