Reactie NAC op berichtgeving Telegraaf


	

NAC heeft vanochtend met verbazing kennis genomen van het artikel in De Telegraaf, waarin wordt gesuggereerd dat de City Football Group miljoenen gaat investeren in een 'ultramoderne accommodatie' die nog luxer zou zijn dan het huidige trainingscomplex van Ajax en Vitesse. Ook wordt in hetzelfde artikel gesuggereerd dat NAC definitief onderdeel uit gaat maken van de City Football Group. Gezien de vele vragen die dit artikel oproept geeft NAC graag nogmaals een uitleg over de inhoud van de samenwerking met de City Football Group en een reactie op de onjuiste aannames in het artikel in De Telegraaf.

In april 2016 heeft NAC een langdurig samenwerkingsverband van vijf jaar afgesloten met de City Football Group, waarvan Manchester City een onderdeel is. Door het unieke partnership krijgt NAC de mogelijkheid om op huurbasis talenten van Manchester City over te nemen. Daarnaast trekken NAC en de City Football Group samen op om in gezamenlijk overleg te investeren in de faciliteiten, in begeleidende staf ten behoeve van de ontwikkeling van alle spelers en kan NAC gebruik maken van de kennis binnen de City Football Group, waaronder de technologische kennis en het scoutingsnetwerk.

De City Football Group krijgt op haar beurt onder andere de mogelijkheid om hun talenten bij NAC in onderling overleg onder te brengen en zich verder te laten ontwikkelen in een volwassen competitie met meer weerstand en meer druk. De City Football Group ziet in NAC een club die qua sfeer, beleving en voetbalfilosofie goed past bij hetgeen zij ook voor staan.

Op dit moment zijn NAC en de City Football Group erg tevreden met de huidige vorm van samenwerken en hebben beide partijen niet de intentie om NAC definitief onderdeel uit te laten maken van de City Football Group. Naast het feit dat beide partijen deze intentie niet hebben, is een dergelijke overname sowieso uitgesloten binnen de huidige regelgeving van de KNVB en de statuten van onze eigen club.

Gezien de pijlers in de samenwerking onderzoeken NAC en de City Football Group wel al langere tijd de mogelijkheden tot een eventuele upgrade van de trainingsfaciliteiten. Hierin gaan de gesprekken op dit moment echter niet over een miljoenen investering in een 'ultramoderne accommodatie', maar over een upgrade van de huidige trainingsfaciliteiten in Zundert binnen het budget dat in de huidige vorm van samenwerking is afgesproken.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!