Reacties na afloop van Helmond Sport - NAC


	

NAC heeft vrijdagavond gelijkgespeeld op bezoek bij Helmond Sport. In het SolarUnie Stadion bleef het 0-0. Na afloop stonden onder meer interim-trainer Willem Weijs, Mounir el Allouchi en Arno Verschueren de pers te woord.

“Ik hoopte bij mijn debuut natuurlijk op drie punten. Dat had zeker gekund gezien onze kansen. We hebben net gekeken: we hebben twaalf keer op doel geschoten. We troffen daarbij de paal en de keeper. We hebben genoeg kansen om te winnen”, oordeelde Weijs.

“Ik kan niet zeggen dat we een wereldpartij hebben gespeeld, maar we domineerden de wedstrijd wel. Het lag aan het afmaken van de kansen. Ik kan de jongens niks kwalijk nemen, behalve dan het feit dat ze de kansen niet afmaakten. Dit voelt daarom wel als een verlies. Er zijn genoeg dingen die beter kunnen, maar er zijn ook dingen waar ik blij mee ben. We hebben relatief weinig weggegeven, maar uiteindelijk moet je wel de goal vinden”, aldus de oefenmeester.

Ook El Allouchi zag dat NAC bij vlagen goed speelde. “We gingen volle bak naar voren, maar wel met een idee. Bij vlagen hebben we het goed gedaan. Helmond Sport heeft één of twee kansen gehad, wij hadden constant de bal. In de tweede helft kenden we een moeilijke fase, maar daar zijn we doorheen gekomen. Als we de kansen afmaken…”

“Het is een hectische periode geweest”, geeft de middenvelder aan. “Ik loop al langer rond bij NAC, ik weet een beetje hoe het gaat. We hebben op trainingskamp goed getraind, hard getraind. Willem is duidelijk over hoe we moeten voetballen: meer druk zetten, tussen de linies, constant op zoek naar de voetballende oplossing. Dat ligt ons wel, als je kijkt naar de jongens die wij in de selectie hebben.”

“Wat we niet goed deden vanavond, was een doelpunt maken”, sprak Verschueren. “We hadden veel meer verdiend. Als we een doelpunt maken, dan breken we de wedstrijd open. We hebben met goede intensiteit gespeeld en veel druk gezet. We spelen onder deze trainer met veel druk en laten weinig ruimte voor de tegenstander. Er wordt hard gewerkt om dit beter te doen en om dit goed onder de knie te krijgen”, aldus de Belg.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!