Reacties na NAC - Roda JC

	

NAC kwam vandaag niet verder dan een gelijkspel tegen Roda JC. Een rode kaart van Robin Schouten leek De Parel van het Zuiden fataal te worden, maar Mario Bilate redde uiteindelijk nog een punt. Na de wedstrijd stonden enkele spelers en de trainer de pers te woord. Hieronder een greep uit de reacties.

Robin Schouten kreeg vandaag naar zijn mening een onterechte rode kaart. “Er komt een voorzet vanaf rechts en de spits kopt hem richting de hoek. Ik draai mijn lichaam om en de bal komt per ongeluk op mijn arm. Ik kan mijn arm er niet af halen. Het was totaal niet de bedoeling om de bal er uit te halen met mijn hand. Een belachelijke beslissing van de scheids, want naar mijn idee is dit geen rode kaart, de bal gaat zelfs naast. Een erg zuur gevoel overheerst nu.”

Mounir El Allouchi was vandaag belangrijk met een doelpunt en een assist, maar hield uiteindelijk een zuur gevoel over aan de wedstrijd. “We beginnen sterk en ik scoor binnen vijf minuten de eerste goal. Ik maak een loopactie in de diepte en Sydney laat de bal goed gaan. Daarna kom ik oog in oog met de keeper en maak ik hem goed af. Daarna verliezen we de grip op de wedstrijd en kan Roda sterker worden. In het begin van de tweede helft moet je de 2-0 maken. Dat gebeurt dan niet en krijg je nog een rode kaart tegen en dan wordt het lastig. Gelukkig pakken we nog wel een punt vanavond.”

Hoofdtrainer Maurice Steijn over de wedstrijd van vandaag. “We wilden voor de winst spelen vandaag, maar dat is niet gelukt. Vlak voor de rust moet je gewoon op 2-0 komen en dan ziet de wedstrijd er heel anders uit. Na de rode kaart zijn we bewust ingezakt om later in de wedstrijd nog toe te kunnen slaan. Dit is goed uitgepakt en we pakken nog een punt. We hadden op zes punten komen, maar de schade had groter kunnen zijn.

Invaller Mario Bilate zorgde voor de gelijkmaker. “Het was vandaag een mindere partij van onze kant. Ik kreeg een weergaloze bal van Mounir en schiet hem goed binnen. Het is lekker om weer te scoren en het team te helpen. Ik heb een aantal keer mijn niveau niet gehaald, maar ik probeer hard te werken om terug te komen in de basis en de kansen te pakken die ik krijg.”

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!