Status verkoop aandelen NAC aan nieuwe eigenaar

	

Beste NAC-supporters,

Wij willen jullie binnen de mogelijkheden van het verkoopproces informeren over de status van de verkoop van de aandelen van NAC Breda. Wij begrijpen dat de verkoop van de aandelen veel emoties met zich meebrengt. De betrokkenheid van de supporters is groot. We willen benadrukken dat het ons doel is NAC bij een juiste eigenaar onder te brengen. Alle huidige aandeelhouders van NAC zijn immers ook supporter van de club en willen uiteraard het beste voor de club en haar supporters.

Na het besluit in juni om onze aandelen te verkopen, hebben 36 partijen zich bij Crossminds gemeld met interesse in de aandelen van NAC. Na het verstrekken van een informatiememorandum en het tekenen van een geheimhouding hebben een aantal partijen een zogenaamd ‘non-binding offer’ (niet-bindend bod) ingediend. Naast een bieding heeft Crossminds in samenwerking met de aandeelhouders een selectie gemaakt o.b.v. onderstaande criteria:

  • Wat is de intentie van de kopende partij?
  • Hoe ziet het toekomstplan voor NAC eruit?
  • Wat is de (voetbal)visie?
  • Hoe worden de belangen van de belangrijke stakeholders (supporters, sponsoren, gemeente, etc.) gediend?

We kunnen melden dat inmiddels met een partij exclusiviteit over de verkoop van de aandelen is bereikt. Derhalve is de ‘Due Diligence’ (boekenonderzoek) op verzoek van de kandidaat-koper gestart. Uitgaande van een positieve uitkomst volgt een ‘binding offer‘ (bindend bod) en wordt de koopovereenkomst opgesteld. Vervolgens dient er goedkeuring van de RvC (belangen van de vereniging) en Stichting NOAD (gouden aandeel) te komen. Na dit traject is er vanzelfsprekend goedkeuring nodig van de KNVB.

Mochten de bovenstaande fases goed doorstaan worden, dan zou een overdracht van de aandelen voor het eind van dit jaar plaats kunnen vinden. We gaan ervan uit dat na de overdracht de nieuwe koper zich zal presenteren aan alle stakeholders.

Tot aan de verkoop zal de bestuursorganisatie van NAC ongewijzigd blijven. De RvC houdt binnen strakke kaders toezicht. Algemeen directeur Mattijs Manders bestuurt de club dagelijks. Hij zal zorgen voor een ordentelijke overdracht naar de nieuwe eigenaar.

Wij gaan ervan uit met dit schrijven meer inzicht te hebben gegeven in het proces en vertrouwen op jullie steun.

Met vriendelijke groet,

Aandeelhouders van NAC Breda.

 

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!