wedstrijdverslag(2)

Peter Hyballa moest vandaag door de schorsing van Javier Vet toch een wijziging doorvoeren in zijn basiself. Casper Staring was zijn vervanger op het middenveld. Ezechiel Banzuzi en Sabir Agougil kregen wederom het vertrouwen van de oefenmeester.

Voordat de wedstrijd begon mocht Elías Már Ómarsson de prijs in ontvangst nemen voor de beste speler van de vierde periode van de Keuken Kampioen Divisie. De IJslandse spits maakte afgelopen periode namelijk acht doelpunten in acht duels. Daarnaast nam Nick Olij voor de wedstrijd afscheid van de NAC-supporters. De sluitpost verkaste afgelopen zomer, na drie jaar actief geweest te zijn voor de Parel van het naar Sparta Rotterdam en werd vandaag dus bedankt voor bewezen dienste.

Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen waren het voornamelijk de Heraclieden die de aanval zochten. NAC had het achterin goed voor elkaar en gaf weinig weg, maar daar tegenover stonden weinig gecreëerde kansen van de thuisploeg. NAC zette voor rust nog even aan maar het resulteerde niet direct in grote kansen. Hierdoor zochten beide ploegen bij de brilstand nog op het bord de kleedkamers op.

Na rust ging Heracles Almelo opzoek naar de openingstreffer. In de 56e minuut kregen de Heraclieden waar ze naar zochten. Na balverlies kon Heracles op eigen helft aan een counter beginnen. Ana Ouahin gaf de bal mee aan Emil Hansson. De handige buitenspeler schoot direct op doel en zette de bezoekers daarmee op 0-1.

Na het doelpunt nam NAC het initiatief over. Dit leidde in minuut 70 tot een enorme kans voor de ingevallen Charles-Jesaja Herrmann. Na een miscommunicatie in de verdediging bij Heracles kon Herrmann de bal onderscheppen. Hij kwam direct in een één op één situatie met keeper Michel Brouwer. De spits van NAC besloot de bal te schieten, maar zijn inzet ging naast het doel.

Nog geen minuut later voetbalde NAC zich er wederom doorheen. Agougil nam de bal mee rihting het doel van Heracles. Voor zich had hij Herrmann lopen en aan de linkerkant liep Banzuzi mee. Agougil besloot de bal mee te geven aan Banzuzi. De middenvelder nam de bal goed mee en schoot op doel, maar ook ditmaal stond de keeper van Heracles goed opgesteld.

Doordat NAC aan een slotoffensief was begonnen kwam er meer ruimte voor Heracles om de tegenaanval op te zoeken. In de 86e minuut begon Heracles wederom aan een scherpe counter. De bal werd in de diepte gespeeld, Roy Kortsmit besloot om uit te komen. Hij miste de bal, maar raakte Hansson, waardoor hij een rode kaart ontving van scheidsrechter Pol van Boekel. Uit deze vrije trap schoot Marko Vejinovic de bal hard in de rechterbovenhoek, 0-2.

Heracles profiteerde in de slotfase nog eenmaal van de man meer situatie hier nog een keer van. Invaller Lasse Wehmeyer ging één op één met de ingevallen Pepijn van der Merbel. Hij passeerde de doelman en schoot de bal in het lege doel, waardoor de wedstrijd in 0-3 eindigde.

Aanstaande vrijdag gaat NAC in het laatste competitieduel op bezoek bij Telstar. Kaarten voor dit duel zijn te verkrijgen via NACtickets.nl.