Sluiten

European Walking Football League tournament

Op dinsdag 31 mei speelden tien OldStars van verschillende verenigingen samen de allereerste editie van het Walking Football Tournament van EFDN. EFDN (European Football for Development Network) is een netwerk dat bestaat uit maatschappelijk betrokken betaald voetbalclubs die samenwerken op Europees niveau. Zij stimuleren maatschappelijke projecten over geheel Europa waaronder Walking Football. Deze tien spelers waren door de trainers van onze negen aangesloten NAC OldStars verenigingen naar voren geschoven om deel te nemen aan dit internationale toernooi.

Om 10:00 uur trapten de NAC OldStars af voor hun eerste wedstrijd van het toernooi tegen Eintracht Frankfurt. Een verdiende 1-0 overwinning was het resultaat. Hierna volgden de overige twee poulewedstrijden tegen Rangers FC (4-1 winst) en Atletic Bilbao (1-3 verlies). Laatstgenoemde zou later de dag in de finale staan. Met een mooie tweede plaats in de poule werden de NAC OldStars ingedeeld in een poule met drie andere teams die ook tweede zijn geworden in hun eigen poule.

Met een overwinning op Valerenga en twee verliespartijen tegen Ferencvaros en Real Betis heeft NAC toch een mooie 8e plaats behaald. Op een deelnemersveld van zestien internationale teams is dit een mooi resultaat. Het was voor de NAC OldStars een hele leuke ervaring en zij hebben hier zichtbaar van genoten.

                                            

NAC OldStars Eindtoernooi

Een dag later mochten alle NAC OldStars teams de wei in voor het afsluitende NAC OldStars Eindtoernooi bij v.v. Baronie. Met negen teams van zeven NAC OldStars verenigingen werd dit een gezellige dag met prachtig weer. Er werd niet gestreden om de prijzen, het voetballen en het gezellig samen zijn is immers belangrijker dan winnen. Het eindtoernooi werd afgesloten met een derde helft inclusief barbecue. Gerry Joossen, speler van RKVV DIA, zorgde als echte troubadour met zijn muziek voor extra sfeer en gezelligheid.

Het eindtoernooi betekent ook gelijk de afsluiting van het seizoen van de NAC OldStars. Een mooi seizoen waarin er na een tijd van beperkingen gelukkig weer sociale activiteiten georganiseerd konden worden voor alle ± 150 deelnemers van de NAC OldStars. We verheugen ons alweer op het nieuwe seizoen!

NAC OldStars

Momenteel zijn er negen verenigingen in Breda en omgeving actief met Walking Football onder de vlag van NAC OldStars. De NAC OldStars spelen elke woensdagochtend Walking Football bij verschillende amateurverenigingen in de regio. Walking Football is een voetbalvariant waarbij enkel gewandeld mag worden en fysiek contact niet is toegestaan. Het stimuleren van een gezonde leefstijl en het bevorderen van de sociale contacten staan bij NAC OldStars centraal.

Mocht je als vereniging ook willen starten met NAC OldStars of wil je aansluiten bij een van de gezellige teams? Neem dan contact op met Gitte Hommel, projectcoördinator NAC Maatschappelijk via: ghommel@nac.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3