Sluiten

Geheel nieuw is de tegenstander natuurlijk niet. Beide ploegen troffen elkaar reeds 69 maal in een officieel duel. 34 maal gingen de drie punten naar NAC, 21 maal waren het de Limburgers die als winnaars van het veld stapten. Veertien keer werden de punten gedeeld.

Afgelopen zomer nam VVV afscheid van elf spelers, waaronder Vito van Crooij en Christian Kum. Met zeven versterkingen heeft VVV een drukke zomerwindow gehad. Zo kwam Kees de Boer over van ADO Den Haag en keerde Joeri Schroijen na een kort avontuur in Griekenland terug in Limburg.

Absolute smaakmaker bij VVV is natuurlijk Giakoumakis. De 26-jarige Griek werd afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie met 26 goals. Daarmee hield hij Donyell Malen, hij maakte negentien goals, ver achter zich.

VVV Venlo begon de voorbereiding tegen sv Venray. De ploeg van Jos Luhukay wist met 0-4 te winnen. Enkele dagen later was het met 2-0 te sterk voor UNA. Een week erna stond het duel tegen sv Straelen op het programma. Tegen de ploeg uit de Regionalliga West, het vierde niveau in Duitsland, werd het 2-2. Op vrijdag 23 juli trof VVV voor het eerst een tegenstander welke zij ook aankomend seizoen zullen treffen. Tegen Helmond Sport kende de Venlonaren een lastig duel, waarin het met 1-4 verloor. De voorbereiding werd afgesloten tegen Panathinaikos FC. Na 90 minuten spelen stond er een 2-2 stand op het scorebord, waarna er penalty’s werden genomen. De serie werd uiteindelijk gewonnen door de Griekse ploeg.

Aanstaande zondag kunnen we in ieder geval rekenen op voldoende steun in Venlo. Ook het uitvak mag voor 2/3 gevuld worden en dat is het geval. Alle 376 waren binnen mum van tijd verkocht.

 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3