Sluiten

Jean-Paul van Gastel voerde één wijziging door ten opzichte van het duel met De Graafschap. Roy Kuijpers keerde terug van een lichte blessure en mocht gelijk aan de aftrap verschijnen. Casper Staring moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Ook Matthew Garbett keerde terug. Hij begon op de bank.

NAC werd direct gevaarlijk en kreeg al na twee minuten spelen een grote kans. Aimé Omgba omspeelde oude bekende Jorn Brondeel en leek de bal binnen te kunnen schuiven, maar zijn inzet kon ternauwernood worden verdedigd.

Toch kreeg de ploeg van Van Gastel de snelle voorsprong. Omgba werd neergelegd op een meter of twintig van het Eindhovense doel en de scheidsrechter kende een vrije schop toe op een mooie plek. Met Dominik Janošek heeft NAC een absolute specialist in huis en de middenvelder bewees dit andermaal door de bal prachtig in de bovenhoek te schieten: 1-0!

NAC voetbalde de eerste helft prima en stichtte veel gevaar. Schoten van beiden backs, Lucassen en Royo, gingen net langs de verkeerde kant van de paal en een mooie aanval strandde in schoonheid vanwege een misverstand. Toch moest het op de hoede zijn, want uit een corner trok Luuk Wouters de score bijna gelijk met een gevaarlijke kopbal. Even later was een schot van Evan Rottier een prooi voor Roy Kortsmit.

In de slotminuut van de eerste helft kreeg NAC wat het verdiende. Een verdubbeling van de voorsprong. Jan van den Bergh ging zich met de aanval bemoeien en leverde meteen een assist af op wederom Dominik Janošek. De Tsjech schoof de bal bekeken achter Brondeel voor de 2-0!

Kort na rust hield Roy Kortsmit met een uiterste krachtsinspanning de voorsprong van twee in stand. Aan de andere kant was het Elías Már Ómarsson die nadat hij zijn directe tegenstander knap wegzette ietwat wild was in de afwerking.

Met nog een kwartier te spelen bracht invaller August Priske de ploeg van Willem Weijs terug in de wedstrijd door een goede aanval van de bezoekers af te ronden. Hierdoor werd het toch nog spannend in het slot van het duel.

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kreeg NAC de uitgelezen kans om de wedstrijd toch naar zich toe trekken, maar de inzet van Matthew Garbett stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in.

NAC Breda

nac breda logo matches
2 - 2
fceindhoven2022

FC Eindhoven

Dominik Janošek
(1-0)
5'
Matthew Garbett
(Roy Kuijpers)
27'
Dominik Janošek
(Aimé Omgba) (2-0)
44'
Sigurd Haugen
(Elías Már Ómarsson)
73'
Casper Staring
(P. Sejdiu)
73'
Jan Van den Bergh
84'
58'
Pjotr Kestens
(Joey Sleegers)
58'
Tibo Persyn
(Tom Sas)
58'
August Priske
(Jasper Dahlhaus)
62'
Mawouna Amevor
74'
Maarten Swerts
(Achraf El Bouchataoui)
76'
August Priske
(Tibo Persyn) (2-1)
82'
Mart Lieder
(Sven Simons)
84'
August Priske
(Pjotr Kestens) (2-2)
87'
August Priske
91'
Luuk Wouters

NAC Breda

1
Roy Kortsmit
2
Lucassen Boyd
15
Cuco Martina
5
Jan Van den Bergh
21
Manel Royo
39
Dominik Janošek
20
Fredrik Jensen
11
P. Sejdiu
10
Elías Már Ómarsson
17
Roy Kuijpers
22
Aimé Omgba
7
Matthew Garbett
3
Martin Koscelník
23
Rowan Besselink
31
Victor Wernersson
9
Sigurd Haugen
49
Tein Troost
19
Tom Boere
30
Aimane Jaddi
6
Casper Staring
14
Adam Kaied

FC Eindhoven

26
Jorn Brondeel
25
Tom Sas
18
Farouq Limouri
3
Mawouna Amevor
15
Luuk Wouters
7
Jasper Dahlhaus
10
Ozan Kökcü
27
Achraf El Bouchataoui
23
Sven Simons
22
Evan Rottier
11
Joey Sleegers
8
Sven Van Doorm
12
Jort Borgmans
5
Maarten Swerts
32
Rodrigo Rêgo
9
August Priske
30
N. Fancito
14
Pjotr Kestens
19
David Garden
99
Tibo Persyn
20
Mart Lieder
ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235