Update COVID-19 besmettingen

	

Maandagochtend is de gehele selectie en staf wederom getest op het COVID-19 virus middels sneltesten. Inmiddels zijn de resultaten van deze tests binnen.  Helaas zijn er naar aanleiding van deze tests nieuwe positieve testresultaten teruggekomen. Uit voorzorg en op advies van de GGD, is daarom besloten vooralsnog de trainingen niet te hervatten.

Normaliter wordt er bij NAC eenmaal per week getest, bij voorkeur twee dagen voor de wedstrijddag. Vorige week werd de wedstrijd tegen De Graafschap omwille van meerdere besmettingen afgelast. In de berichtgeving omtrent de afgelasting werd al vermeld dat iedereen in thuisquarantaine ging, totdat er nieuwe tests werden afgenomen.

Gisterenmiddag zijn er sneltesten afgenomen om te zien of het verantwoord was de trainingen te hervatten. Inmiddels is gebleken dat dit niet het geval is. Aanstaande woensdag staan er nieuwe, reguliere tests (zogeheten PCR-testen) op het programma. De uitslagen van deze tests zullen doorslaggevend zijn voor het verdere verloop van de week.

Ondanks de strikte protocollen en de naleving ervan, alsmede toezicht hierop is het dus niet gelukt het virus volledig buiten de deur te houden. Wij zullen strikt blijven toezien op de naleving van deze protocollen en begrijpen dat deze situatie, in de eerste plaats voor de positief getesten zelf, uitermate vervelend is. Wij wensen hen gezondheid toe en een spoedig herstel.

Momenteel doen wij er alles aan, in overleg en samenspraak met de betrokken partijen, om het virus zo goed mogelijk te bestrijden en verdere besmettingen te voorkomen.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!