Ezechiel Banzuzi

Banzuzi vertrok vorige week maandag met Nederland O18 naar de Verenigde Arabische Emiraten. Na een aantal trainingen nam het team van Mischa Visser het donderdagavond in het Shabab Al Ahli Stadium op tegen de leeftijdgenoten van Saudi-Arabië. In de eerste minuut zette Banzuzi Nederland al op een 1-0 voorsprong. Dat bleek een voorbode te zijn van de avond, want Banzuzi scoorde nog driemaal en Oranje O18 wist met 1-5 te winnen.

Zaterdag speelde Oranje O18 de tweede wedstrijd in de Football Federations Cup Dubai. Banzuzi moest ditmaal vanaf de bank beginnen in de wedstrijd tegen U.A.E. O18. De middenvelder van NAC mocht in de 75e minuut bij een 1-0 achterstand invallen. Ongeveer vijf minuten later scoorden de oranjehemden de gelijkmaker. Pas diep in de blessuretijd wist Oranje de wedstrijd alsnog te winnen en was het niemand minder dan Ezechiel Banzuzi die de goal maakte.

In de derde en laatste wedstrijd nam Nederland O18 het op tegen Mexico O18. Banzuzi startte weer in de basis en wist net zoals tegen Saoudi-Arabië al vroeg in de wedstrijd te scoren. In de zesde minuut zette hij Oranje al op een 1-0 voorsprong. Nederland bleef vervolgens bij de les en wist nog driemaal te scoren. Uiteindelijk won het team van Mischa Visser met 4-1, waardoor ze de Football Federations Cup aan de prijzenkast mochten toevoegen.

Banzuzi was met zijn zes goals van onschatbare waarde binnen het elftal. Hij werd topscorer van het toernooi en nam de prijs voor Most Valuable Player in ontvangst.

copyright proshots 20333976

Matthew Garbett

Matthew speelde donderdag met Nieuw-Zeeland een vriendschappelijke interlandwedstrijd. Het nam het in eigen land op tegen China. Garbett mocht het gelijk vanaf het begin laten zien. Na 56 minuten werd de middenvelder naar de kant gehaald. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-0.

Zondag namen de 'All Whites' het opnieuw op tegen China. De bondscoach van Nieuw-Zeeland, Darren Bazeley, voerde een aantal wijzigingen door in zijn basis elf ten opzichte van de eerste wedstrijd, waardoor Garbett op de bank moest beginnen. De middenvelder van NAC mocht na 75 minuten spelen invallen bij een 1-0 voorsprong. Vijf minuten na zijn invalbeurt scoorde Matthew de 2-0. Dit was ook de eindstand na negentig minuten.

Cuco Martina

Cuco Martina werd 21 maart verwacht op Curaçao. Vijf dagen later namen ‘de Blauwen’ het op tegen Canada. Deze wedstrijd werd in het belang van de CONCACAF Nations League gespeeld. In de thuiswedstrijd voor Curaçao verloor het met 0-2 van de Canadezen. De aanvoerder van NAC en Curaçao speelde negentig minuten.

Cuco Martina speelde dinsdagnacht een bijzondere oefenwedstrijd. Voor Curaçao stond namelijk een prachtige oefenwedstrijd tegen wereldkampioen Argentinië op het programma. In Argentinië verscheen Martina wederom in de basis en speelde de volle negentig minuten. De wereldkampioen bleek echter wel een maatje te groot te zijn voor ‘De Blauwen.’ Na de eerste 45 minuten stond het al 5-0 voor Argentinië. In de tweede helft ging ‘La Albiceleste’ rustig door met waar ze gebleven waren. Ze scoorde nog twee doelpunten en de wedstrijd eindigde in 7-0. Ondanks de score was het een prachtige ervaring voor Martina.

Anselmo García Mac Nulty

Anselmo trainde afgelopen week in Dublin een aantal keer met Ierland O21. Zondag sloot de verdediger van NAC de week af met een oefenwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van IJsland. Mac Nulty startte aan de aftrap en speelde de gehele wedstrijd. ‘The Green & White Army’ kwam al vroeg in de wedstrijd achter maar draaide de wedstrijd om in een 2-1 overwinning. Met deze overwinning komt de interlandperiode voor Mac Nulty tot een eind.

Omar Mekkaoui

Omar Mekkaoui speelde met Marokko Onder 21 een oefenwedstrijd tegen Moghreb Athletic Tétouan, een club uitkomend in de hoogste competitie van Marokko. De jonge Atlasleeuwen verloren de wedstrijd met 3-1, waarvan twee tegengoals uit een corner. Mekkaoui startte in de basis en speelde de gehele wedstrijd.