Sluiten

Ezechiel Banzuzi

Update 1 juni 2022:

Nadat Ezechiel Banzuzi de halve finale mistte door gezondheidsklachten, was hij fit genoeg om opgenomen te worden in de selectie voor de finale tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Oranje O17 verloor de wedstrijd met 2-1 en Ezechiel Banzuzi kwam in deze finale niet meer binnen de lijnen.

In de eerste helft van de finale werd er door beide ploegen niet gescoord. De ploeg van bondscoach Mischa Visser had het lastig met de Fransen. In de tweede helft kwam daar verandering in en schoot Oranje O17 uit de startblokken door een doelpunt van Jaden Fernando Slory in de 48e minuut.

In iets meer dan tien minuten werd de achterstand al rechtgezet door de rechtsback van de Fransen. Dezelfde rechtsback maakte er 3 minuten na de gelijkmaker ook nog 2-1 voor Frankrijk O17. Nederland kon deze achterstand niet meer rechtzetten. Dit betekende een tweede plaats op het Europees Kampioenschap onder 17. Helaas mocht Ezechiel geen minuten maken in de finale, maar wij zijn trots dat hij onderdeel was van deze Oranje O17!

Update 31 mei 2022:

Ezechiel Banzuzi heeft zich zonder met Oranje O17 mee te spelen, weten te plaatsen voor de EK finale onder 17. Op 29 mei wisten de Nederlandse talenten in een spannende wedstrijd met penalty’s te winnen van de leeftijdsgenoten uit Servië. Bondscoach Mischa Visser kon in deze wedstrijd niet beschikken over Banzuzi. De 17-jarige middenvelder was ziek en niet fit genoeg om te spelen. De rest van de elf namen zagen er hetzelfde uit als in de 2-1 overwinning op Italië.

Jason van Duijven schoot de talenten van Nederland in eerste instantie op voorsprong. Tien minuten later keek Oranje ineens tegen een 2-1 achterstand aan. In de 73e minuut schoot Slory de gelijkmaker binnen. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, dus dat betekende een directe strafschoppenserie. De tweede penalty werd gemist door de Serviërs, waardoor Nederland alles in eigen hand had. In het restant faalde niemand meer bij de ploeg van Mischa Visser. Isaac Babadi schoot de winnende penalty binnen, daardoor is Oranje O17 geplaatst voor de finale van het Europees Kampioen.

De finale staat op woensdag 1 juni gepland in het Netanya Municipal Stadion in Israël. De tegenstander in de Europese finale is Frankrijk. In de groepsfase wist Oranje O17 al met 3-1 te winnen van de Franse leeftijdsgenoten. Het duel begint om 18:00 uur en is te volgen via NOS.nl.
Wij hopen dat Ezechiel tijdig fit is voor de finale en wensen hem en zijn ploeg dan veel succes!

Update 23 mei 2022:
Ezechiel Banzuzi heeft zich na een knappe 3-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van Frankrijk als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinales van het EK. De jonge middenvelder speelde de gehele wedstrijd in de basis.

De ploeg van bondscoach Mischa Visser kwam vroeg in de eerste helft op achterstand. In de 76e minuut viel de gelijkmaker. Donny Huijsen mocht aanleggen voor een penalty, die opnieuw versierd werd door Banzuzi. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Oranje O17 langszij en werd de eindstand bepaald op 3-1.

Op woensdagavond 25 mei spelen de Nederlandse jeugdtalenten in de kwartfinale tegen Italië en is live te volgen via NPO 1 Extra, NOS.nl en de NOS app.

Update 20 mei 2022:
Ezechiel Banzuzi weet ook de tweede wedstrijd op het EK te winnen met Oranje O17. De jonge middenvelder mocht na de rust zijn opwachting maken. In deze 45 minuten liet Ezechiel een goede indruk achter. In de 50e minuut werd hij neergehaald in het zestienmetergebied, wat een penalty betekende voor de Nederlandse ploeg. De strafschop werd verzilverd en dat betekende een voorsprong voor de ploeg van bondscoach Mischa Visser. Onder toeziend oog van drie duizend supporters in Tel Avi, wist Oranje O17 de wedstrijd in de slotfase nog over de streep te trekken, na de late gelijkmaker in de 88e minuut. De eindstand werd bepaald op 2-1 in het voordeel van Oranje O17 en dat betekent dat de ploeg zeker is van de kwartfinale.

Update 18 mei 2022:
Ezechiel Banzuzi heeft op het Europees Kampioenschap in Israël met Oranje O17, gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Bulgarije. De ploeg van bondscoach Mischa Visser versloeg de Bulgaren met een score van 1-3. De jonge middenvelder werd er ingebracht in de zestigste minuut met een 1-2 voorsprong. Het Nederlandse jeugdteam bezet in poule B momenteel de gedeelde eerste plaats met Frankrijk.

De volgende poulewedstrijd wordt donderdagmiddag 19 mei gespeeld tegen Polen. De laatste poulewedstrijd wordt op zondag 22 mei gespeeld tegen concurrent Frankrijk. Wij hopen natuurlijk dat onze parel kan gaan schitteren in deze wedstrijden.

Update 27 mei 2022:

Ezechiel Banzuzi kan zich met Oranje O17 gaan opmaken voor de halve finale van het Europees Kampioenschap in Israël. Het team van bondscoach Mischa Visser wist in de kwartfinale van het toernooi de leeftijdsgenoten van Italië met 2-1 te verslaan. De jonge middenvelder mocht zeven minuten voor tijd invallen voor spits Van Duiven.

De jonge talenten van Oranje mogen zich op gaan maken voor de ontmoeting tegen Servië. Zij wisten namelijk in de kwartfinale met 2-1 te winnen van Denemarken. De halve finale van het EK staat zondag 29 mei om 20:00 op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in het Netanya Stadion, wat plaats biedt aan 13.800 toeschouwers.

Dion Malone en Jeredy Hilterman

Dion Malone en Jeredy Hilterman zijn beiden opgenomen in de selectie van Suriname. De Surinamers treffen op 4 en 7 juni Jamaica in de Nations League. In de eerste ontmoeting op 4 juni nemen de twee landen het tegen elkaar op in Suriname om 20:00 uur lokale tijd (5 juni 1:00 uur Nederlandse tijd). Voor de ploeg van bondscoach Stanley Menzo zijn het de eerste wedstrijden van het internationale toernooi.

De tweede wedstrijd vindt plaats in het Independence Park, het stadion van het nationale elftal van Jamaica. Het stadion biedt plek aan ruim 35 duizend supporters. Na het tweeluik tegen Jamaica spelen Malone en Jeredy nog tegen Mexico. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 11 juni in Estadio Corona. De aftrap is om 21:00 lokale tijd in Mexico (12 juni 6:00 uur Nederlandse tijd).

Michaël Maria

De 27-jarige van origine vleugelverdediger staat bij Curaçao inmiddels al op 25 interlands. In deze wedstrijden kwam hij tot twee doelpunten. Maria is in de komende interlandperiode ook weer opgeroepen om aan te treden in een tweeluik tegen Honduras. Deze wedstrijden staan gepland op 3 en 6 juni en staan in het teken van de Nations League. Ook brengt de ploeg van bondscoach Art Langelar nog een bezoek aan Canada op vrijdag 10 juni. Alle wedstrijden worden gespeeld om 00:00 uur Nederlandse tijd.

Moïse Adiléhou

Op 4 en 8 juni speelt Moïse met Benin 2 kwalificatieduels voor de Afrika Cup 2023. De tegenstanders van de twee duels zijn Senegal en Mozambique. Eerder dit jaar wist de ras verdediger al de Antalya Cup te winnen met Benin. Zelf had Adiléhou er ook een aandeel in, want hij speelde deze duels namelijk allemaal mee. Ook wist hij al weleens te scoren voor het nationale team.