Speciale ervaring Avondje NAC voor zieke kinderen

	

Kinderen die niet naar het Rat Verlegh Stadion kunnen komen om een Avondje NAC te beleven, kunnen vanaf nu door een innovatief idee toch de wedstrijd meemaken. NAC Maatschappelijk en Samen voor NAC hebben een manier gevonden om door middel van Virtual Reality deze kinderen gekomen om deze kinderen toch bij de wedstrijd te betrekken.

Vak Thuis is een concept speciaal voor kinderen die vanwege hun gezondheid het stadion niet meer kunnen bezoeken. Zij kunnen door middel van een VR-bril 360° beelden de wedstrijd live beleven  vanuit huis of het ziekenhuis. Met dank aan ESPN wordt het mogelijk gemaakt om bij iedere thuiswedstrijd vijf kinderen van een livestream te voorzien.

De livebeelden worden opgenomen middels 360° camera’s in het stadion. Hierdoor kunnen de kinderen meekijken in de spelerstunnel en ter hoogte van de middellijn, dit levert unieke beelden op. De komende weken worden verschillende tests uitgevoerd om de camera’s en de livestream te perfectioneren. Uiterlijk 2022 zal Vak Thuis officieel gebruikt gaan worden.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!