Trainer Ruud Brood had vrijdagavond een basisplaats over voor onder meer Ivan Ilic, Jordan van der Gaag en Mounir El Allouchi. Luka Ilic begon op de bank, net zoals de van een blessure teruggekeerde Javier Noblejas.

NAC begon slecht aan het treffen met FC Den Bosch. Binnen twee minuten werd Nick Olij geklopt. Ruben Rodrigues kon op de doelman af en schoof de 0-1 binnen. Vervolgens was het de ploeg van trainer Brood dat het spel moest maken. NAC creëerde gevaar, maar het doel werd niet gevonden.

Na een kwartier spelen was het wel raak. Stokkers schoot goed binnen na fraai voorbereidend werk van Othmane Boussaid. NAC kreeg vervolgens nog mogelijkheden via onder meer Huseyin Dogan, Stokkers en Boussaid, maar uiteindelijk was het FC Den Bosch dat scoorde. Felida maakte zo’n tien minuten voor rust de 1-2.

Na de rust moest NAC iets aan de achterstand doen, maar kon de ploeg geen vuist maken. Colin Rösler was nog in de buurt van de gelijkmaker met een kopbal, maar keeper Van der Steen kon de bal vangen. In de slotfase waren onder andere Stokkers en Dogan gevaarlijk, maar ook zij konden de gelijkmaker niet maken.