Sluiten

Feiten en weetjes

  • NAC Breda is nog ongeslagen tegen Jong FC Utrecht: de vijf voorgaande Eerste Divisie-ontmoetingen leverden vier Bredase zeges op (G1) en een totaal doelsaldo van elf voor en twee tegen.
  • NAC hield de nul in de laatste twee competitieduels in het Rat Verlegh Stadion en kan voor het eerst sinds oktober-november 2009 een clean sheet noteren in drie opeenvolgende thuiswedstrijden in competitieverband.
  • NAC is één van de drie teams zonder een tegengoal uit een hoekschop dit Eerste Divisie-seizoen, terwijl geen team er meer tegen kreeg op deze manier dan Jong FC Utrecht (5, gedeeld met FC Volendam, Jong PSV en Roda JC).
  • NAC Breda kwam tot scoren in elk van de laatste vijftien competitieduels met Jong-ploegen; het laatste beloftenteam dat de nul wist te houden tegen NAC was Jong FC Utrecht (0-0 in september 2019).
  • Slechts één team pakte meer punten in de eerste zeven KKD-speelronden dit seizoen dan Jong FC Utrecht (14), maar sinds die speelronde veroverde slechts één team minder punten dan de beloftenploeg uit Utrecht (4).

De tegenstander

De Utrechtste beloftenploeg begon aan de competitie met een nederlaag tegen MVV, maar wist zich hierna goed te herpakken. Na de wedstrijd tegen MVV zette de Utrechters een goede reeks neer en was het zelfs zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Echter wist het deze reeks niet door te zetten en won het slechts één van de laatste zes wedstrijden, de rest ging verloren.

Trainer van Jong FC Utrecht is Darije Kalezic, die in het verleden werkte bij onder andere De Graafschap, Jong PSV en Roda JC. De oefenmeester beleefde twee weken geleden een zware avond met zijn ploeg. Thuis tegen FC Eindhoven werd met 0-6 verloren en daarmee werd de negatieve reeks voortgezet. Hiervoor verloor het al van FC Emmen, Jong Ajax, Roda JC en FC Den Bosch.

Bij de bezoekers van vanavond is keeper Fabian de Keijzer een belangrijke man. De doelman miste slechts één wedstrijd van de beloftenploeg en wist zich zelfs in de kijker te spelen bij Jong Oranje. De doelverdediger speelde één interland en behoorde de afgelopen interlandperiode wederom tot de selectie van Jong Oranje. Het is zijn vierde seizoen onder de lat bij Jong FC Utrecht.

De man die voor de doelpunten zorgt bij de ploeg uit de Domstad, is spits Nick Venema. De 22-jarige topschutter maakte tot nu toe zes doelpunten in de competitie. Vorig seizoen kwam Venema nog uit voor NAC, dat hem huurde van de Utrechters. Bij NAC staat er ook een speler onder contract met een verleden bij de tegenstander. Odysseus Velanas komt uit de jeugd van FC Utrecht en speelde maar liefst 109 wedstrijden voor Jong FC Utrecht. Hij maakte daarnaast ook zijn debuut in de Eredivisie namens het eerste elftal en speelde daar drie wedstrijden.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3