Sluiten

FC Eindhoven

De Eindhovenaren staan op slechts vier punten achter NAC. Tot op heden behaalden zij 31 punten uit 24 wedstrijden. Afgelopen weekend speelde de ploeg van hoofdtrainer Willem Weijs met 1-1 gelijk bij FC Emmen.

De meeste punten werden door FC Eindhoven gehaald in uitwedstrijden. Negentien van de reeds behaalde punten waren op vreemde bodem. De laatste uitoverwinning dateert van vijftien december door uit bij Jong FC Utrecht met 2-5 te winnen.

De stugge defensie zorgt er doorgaans voor dat de ploeg relatief weinig tegengoals incasseert. Oud-NAC doelman Jorn Brondeel en aanvoerder Mawouna Amevor zijn leidend daar in. Voorin zorgen Kökcü, Rottier en Sleegers voor het gevaar.

Evan Rottier voert, samen met Ozan Kökcü de topscorerslijst aan met zeven goals. Rottier voert tevens het assistenklassement aan met zes goals en is dus direct betrokken bij dertien van de dertig goals (43,3%).

In de cijfers

Vrijdag aanstaande alweer de 57e editie van het treffen en  voor de 26e keer in Breda. Van alle wedstrijden wist NAC er 25 te winnen tegenover 16 zeges voor FC Eindhoven. Vijftien keer bleef het bij een gelijkspel. Eerder dit seizoen ging NAC met 2-0 in onderuit.

NAC

NAC behaalde afgelopen vrijdag een zwaar bevochten punt tegen subtopper De Graafschap. NAC kwam in de eerste helft prima voor de dag. De eindfase van de wedstrijd was De Graafschap dan weer de bovenliggende partij.

De afgelopen periode stond vooral in het teken van terugkerende spelers. Het waren vooral de aanvallers die terugkeerden in de selectie van NAC. Echter Marijnissen en van Schuppen zullen ook tegen FC Eindhoven niet beschikbaar zijn. Datzelfde geldt voor Leemans, Agougil, Kemper en Vet. Achter de namen van Garbett, Kuijpers en Oldrup Jensen staat nog een vraagteken.

Live

De wedstrijd tussen NAC en FC Eindhoven in het uitverkocht Rat Verlegh Stadion zal worden uitgezonden op ESPN. Deze week werd bekend dat zoveel mogelijk wedstrijden live zullen worden uitgezonden, zo ook het aanstaande duel.

Bekijk jij liever de wedstrijd met eigen ogen in het Rat Verlegh Stadion? Hou dan het secondary ticketing platform in de gaten.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235