Sluiten
nac top wm

TOP Oss

Na zeventien speelrondes bezet TOP Oss de laatste plaats op de ranglijst. Zij hebben de acht punten behaald tegen voetballende ploegen als: Jong PSV (4-1 winst), Helmond Sport (1-1), Jong FC Utrecht (2-0 winst) en FC Eindhoven (0-0). Wat opvalt aan de cijfers is dat zij, los van de wedstrijd tegen SC Cambuur, relatief weinig goals incasseren. Daartegenover staan ook relatief weinig goals voor.

Routinier Calvin Mac-Intosch speelt een belangrijke rol bij de Ossenaren. Waar hij bij SC Cambuur in het verleden als centrale verdediger speelde, speelt hij, als slot op de deur, momenteel net iets voor de verdediging. Sinds die tactische omzetting incasseerde TOP Oss, mede dankzij de ervaren doelman Mike Havekotte, in de laatste vier wedstrijden slechts drie tegengoals.

In de cijfers

NAC – TOP Oss van vrijdag 8 december is alweer de 25e keer dat beide ploegen elkaar treffen in een officieel duel. Drie van de eerdere duels waren in het kader van de Amstel Cup, de vroegere benaming voor het TOTO KNVB Bekertoernooi, drie wedstrijden in de Play-offs en achttien in competitieverband. Achttien keer trok NAC aan het langste eind en zes keer bleef het gelijk.

Afgelopen seizoen wist NAC in eigen huis nipt met 1-0 te winnen. Een doelpunt van Ody Velanas zorgde voor drie Bredase punten.

NAC

Het herstel in aanloop naar dit duel is, gezien de wedstrijd van afgelopen maandag, wat korter dan normaal. NAC boekte mede door een effectieve tweede helft een goede zege, waardoor hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel in de tweede helft ook wissels kon doorvoeren. Met de winst van afgelopen maandag durft NAC weer langzaam omhoog te kijken. Het gat met de nummer twee is geslonken naar vier punten. Anderzijds zijn de verschillen ook onder NAC klein. Zo staat nummer dertien op de ranglijst VVV-Venlo op vijf punten van NAC.

Voor het duel van aanstaande vrijdag staat nog een vraagteken achter de naam van Clint Leemans. Matthew Garbett is geschorst voor het duel met TOP Oss. Hij pakte afgelopen maandag zijn vierde gele kaart. Doordat hij een gele kaart uit speelronde 37 van vorig seizoen heeft meegenomen, staat hij op vijf kaarten en mist hij dus deze wedstrijd.

Voor Patriot Sejdiu en Boris van Schuppen geldt dat zij nog niet voldoende zijn hersteld. Dit geldt niet voor Elías Már Ómarsson. Als de IJslandse spits deze week goed door weet te komen, zal hij voor het eerst sinds 3 juni van dit jaar bij de wedstrijdselectie zitten.

Live volgen

NAC – TOP Oss zal niet live te zien zijn op ESPN, enkel via het schakelkanaal. De wedstrijd live volgen gaat natuurlijk het beste vanuit het Rat Verlegh Stadion. Voor het treffen met TOP Oss zijn nog kaarten verkrijgbaar op diverse tribunes. Bestel jouw kaart via onderstaande button en steun die Ploeg van Toffe Jongens!

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235