Vooruitblikken op NAC - FC Volendam met De Graaf en Bannis

	

Vrijdagavond 14 januari ontvangt NAC in eigen huis koploper FC Volendam. Een gehavend NAC moet het nog altijd stellen zonder de besmette spelers van afgelopen week. Zij verblijven nog altijd in thuisquarantaine. Wij spraken met trainer Edwin de Graaf en nieuwkomer Naoufal Bannis.

Edwin de Graaf

Edwin de Graaf is blij met de langverwachte spits: "Naoufal maakt een heel gretige indruk in de eerste dagen en wil zich graag laten zien. We zijn erg blij dat hij er bij is." Edwin heeft al eerder met de jonge spits gewerkt en ziet dat hij stappen heeft gemaakt: "Je ziet dat hij in zijn volwassenheid als speler stappen heeft gemaakt de afgelopen jaren, dat zie je terug in zijn spel. De overschrijving is volledig rond dus we kunnen morgen direct een beroep op hem doen."

"FC Volendam is niet voor niets de koploper van de competitie. Zij zijn denk ik de best voetballende ploeg van onze competitie en zijn sterk in balbezit. Daar zullen we ons morgen goed tegen moeten wapenen. Dat kan door er zelf heel kort op te zitten of er voor te zorgen dat we zelf langer in balbezit zijn, waardoor zij moeten verdedigen."

Helaas zijn er nog geen terugkerende spelers: "Van de spelers die afgelopen wedstrijd niet beschikbaar waren, keert enkel Vieiri terug in de wedstrijdselectie. We werken nu dus met een kleine, smalle groep, maar we moeten gewoon omgaan met de situatie hoe hij is. Het is wel eens lastig, want je mist spelers die je er graag bij wilt hebben. De focus nu ligt op FC Volendam en dan gaan we pas kijken wie we woensdag tot onze beschikking hebben. We weten wat we nu hebben en zullen er alles aan doen om een goed resultaat te boeken tegen FC Volendam."

Naoufal Bannis

Gisteren werd de kersverse spits gepresenteerd. Nog diezelfde dag stond Naoufal Bannis op het trainingsveld van het Midglas Trainingscentrum in Zundert. "Het bevalt tot nu toe goed. Ik heb de afgelopen dagen de aanwezige spelers al wat leren kennen, sommige spelers zijn er nog niet maar die leer ik vanzelf kennen. Het is een sfeervolle en goede groep."

De jonge spits komt voor een half jaar over van Feyenoord, waar ook wat spelers zitten met een Feyenoord verleden: "Ik heb Marouan, Ramon en Cyriel natuurlijk gesproken over de club en die hebben verteld wat voor club het is. Cyriel vertelde mij over hoe groot de club eigenlijk is en hoe mooi het kan met de supporters in het stadion. Dat hoop ik ook snel mee te maken."

Feyenoord kondigde zijn vertrek tegelijk aan met zijn contractverlenging. “Het was een bewuste keuze om met mijn verlenging direct weer verhuurd te worden om mij verder te ontwikkelen en beter te worden. Ik ga het aankomende half jaar mijn best doen om zoveel mogelijk doelpunten te maken en om mij te laten zien. Ik ben een behendige spits die veel loopacties maakt, veel afjaagt en een neusje voor de goal heeft. Gelukkig ben ik er morgen direct bij en hoop dat ik gelijk minuten kan maken.” De spits koos voor rugnummer negen: “Ik kreeg van de trainer de keuze uit nummer 9 en 19. Dan is voor mij de keuze natuurlijk snel gemaakt."

 

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!