Wedstrijdinformatie NAC - MVV

	

De wedstrijd tegen MVV is alweer het derde Avondje NAC in oktober. Opnieuw mogen wij het stadion volledig vullen en kijken we uit naar weer een sfeervolle avond. Hier zijn de belangrijkste punten te lezen omtrent het bezoek aan wedstrijd van vrijdagavond.

Belangrijke wedstrijdinformatie

Alle supporters die aanwezig zijn bij de wedstrijd NAC – MVV dienen een negatief testbewijs (niet ouder dan 24 uur), een herstelbewijs of een vaccinatiebewijs te kunnen laten zien middels de CoronaCheck-App. Dit in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.

De laatste wedstrijden, tegen Excelsior en Jong AZ, merkte we dat er soms lange wachtrijen waren om het stadion binnen te komen. Daarom willen wij je wederom met klem verzoeken om op tijd naar het stadion te komen. Het kan namelijk zo zijn dat er rijen ontstaan door de extra check. Houd daarom bij aankomst bij het stadion CoronaCheck-App en je identiteitsbewijs bij de hand om dit proces te versnellen. Zorg er ook voor dat je instellingen in de app op Nationaal staan. Dit kan je checken bij het openen van de app. Onderin moest staan: “aanpassen naar Internationaal”. Wanneer de app niet goed staat, staat er “Aanpassen naar Nederland”.

Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat zij zich niet hoeven te laten testen.

Voorwerpen gooien

Naar aanleiding van de laatste thuiswedstrijden hebben wij talloze klachten ontvangen van supporters in het stadion over het gooien van voorwerpen naar het veld. Naast het feit dat medesupporters hier last van hebben, is dit verboden en staat hier een flinke straf op voor de daders. Mensen die zich schuldig maken aan het gooien van voorwerpen, kunnen een stadionverbod en een boete krijgen. Daarnaast krijgt de club ook een hoge boete als supporters zich hier schuldig aan maken. Bij deze doen wij de dringende oproep om te stoppen met het gooien van voorwerpen naar het veld.

Ook de KNVB gaat harder optreden tegen deze incidenten in het stadion:

Maatregelen KNVB:

  • Bij het aanhoudend op het veld gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, volgen er altijd waarschuwingen van de stadionspeaker. Stopt het gooien niet, dan wordt de wedstrijd stilgelegd en de catering bij de betreffende vakken gesloten.
  • Personen worden bij het gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, kwetsende spreekkoren, geweld tegen personen en/of goederen en het dragen van gezichtsbedekking altijd bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. Een stadionverbod vanaf 12 maanden gaat altijd samen met een geldboete.

Maak gebruik van de fastlane

Ook voor de wedstrijd tegen MVV is het mogelijk om gebruik te maken van de fastlane. Met een fastlane bandje krijg je de mogelijkheid om via een snellere ingang het stadion in te gaan, zodat je niet door de extra Corona check hoeft. Als je volledig gevaccineerd bent, is het mogelijk om op donderdag of vrijdag je bandje op te halen. Voor mensen die zich hebben laten testen, is dit alleen op vrijdag mogelijk. Het is vanaf heden ook mogelijk om op meerdere locaties in de stad je bandje op te halen, dit kan alleen op vrijdag.

Locaties en tijden voor het halen van een bandje

Rat Verlegh Stadion (bij de NAC Fanshop):

Donderdag 21 oktober: 12:00 uur tot 17:00 uur (alleen voor gevaccineerden)

Vrijdag 22 oktober: 09:00 uur tot 17:00 uur

Locaties en tijden in de binnenstad:

  • Haven, ter hoogte van Spanjaardsgat
  • Grote Markt
  • Kasteelplein
  • Chasséveld

Vrijdag 22 oktober: 14:00 uur tot 23:30 uur

Fietsen plaatsen

Vanaf vorige week is de handhaving weer gaan controleren op fietsen die op onjuiste plekken staan. Fietsen die op een plek staan waar dat verboden is, zullen worden weggehaald door de handhaving. Let dus goed op waar je je fiets plaatst, zodat de fiets blijft staan. Het is ook verboden om fietsen te plaatsen onder het afdak voor de Jumbo, deze fietsen zullen ook worden weggehaald. Op de plaatsen waar het niet is toegestaan om fietsen te plaatsen hangen bordjes.

Wedstrijdbeelden in stadion

Op momenten dat de wedstrijd van NAC niet live op ESPN is, is het niet mogelijk om wedstrijdbeelden te tonen op het interne TV-circuit. Hierdoor is het bij veel wedstrijden niet mogelijk om de beelden te tonen in het stadion. Wanneer NAC wel live op ESPN te zien is, zijn de wedstrijdbeelden wel te zien in onder andere de counters en het hoofdgebouw.

Losse ticketverkoop

Voor de wedstrijd tegen MVV mogen we voor de derde keer dit seizoen losse tickets verkopen, omdat het stadion weer volledig gevuld mag zijn. Inmiddels is de B-Side uitverkocht, er zijn voor de andere vakken nog een aantal tickets beschikbaar.

Overige regels in het stadion

Vanaf seizoen 20/21 dienen alle stadions in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie rookvrij te zijn. Hiertoe hebben de competities in samenwerking met de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij besloten. Dit betekent dat ook in het Rat Verlegh Stadion vanaf heden niet meer gerookt mag worden.

Live

De wedstrijd is helaas niet in zijn geheel live te zien op ESPN, maar enkel in het schakelprogramma. Wel is een live radioverslag te volgen via 076radio. Ook is kan je voor en na de wedstrijd luisteren in de matchcast van B-Side Rats.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!