Sluiten
 dsc0635

NAC Maatschappelijk was goed vertegenwoordigd met manager Elvera de Kam en enkele projectcoördinatoren. Daarnaast waren er twee betrokkenen van de maatschappelijke tak aanwezig om te vertellen over hun (vrijwillige) impactvolle werkzaamheden en deelname. Vervolgens kreeg de wethouder een rondleiding door de NACademy en keek hij mee bij een activiteit van Playing for Success.

Eddie Förster

"Ik wilde meer te weten komen over NAC Maatschappelijk en wat zij bijdragen aan onze gemeente", vertelt de wethouder. Hij is al vaker in het Rat Verlegh Stadion geweest, maar nog nooit in de NACademy. "Het is gaaf om te zien dat de ruimtes hier net zo zijn ingericht als in het stadion, dat geeft een extra dimensie", aldus Förster, "Als je nog niet van NAC hield, dan ga je daar wel van houden als je hier rondloopt." Bij Playing for Success maken ze veelal gebruik van dit leercentrum, maar ook van het echte stadion. Deze middag waren er leerlingen rondom het grasveld bezig met opdrachten. "Ik houd van projecten waarbij de insteek is om jeugdigen verder te helpen in hun ontwikkeling. Deze setting met leerlingen uit verschillende wijken en met verschillende achtergronden doet iets met je en creëert een positieve vibe", stelt de wethouder.

Elvera de Kam

"Het is fijn om aan de wethouder te kunnen laten zien in welke omgeving we Playing for Success draaien, maar ook andere projecten zoals NAC Impact Makers en NAC OldStars", vertelt Elvera, "We kunnen wel vertellen of schrijven wat we allemaal doen hier, maar als je het ziet en de verhalen van de vrijwilligers hoort, dan gaat het toch wat meer leven." Ook hoopt Elvera met dit bezoek dat de inwoners van Breda meer kennis en bewustzijn van NAC Maatschappelijk krijgen.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3