Sluiten

NAC organiseert jaarlijks een voetbaltoernooi voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De G-dag heeft vanwege het coronavirus twee jaar geen doorgang kunnen vinden, maar is door alle versoepelingen in 2022 terug met daverend succes.

De eerste deelnemers konden niet wachten om te beginnen, zij kwamen al om 12:00 uur naar het stadion. Dit enthousiasme was tekenend voor de deelnemers, die met volle teugen hebben genoten van de middag. Om 13:00 kregen zij te horen wat hen stond te wachten, om vervolgens na het omkleden op de teamfoto te mogen op de middenstip. Ieder team werd gecoacht door een speler van de eerste selectie.  

Na het maken van de teamfoto’s kon het vier-tegen-vier toernooi beginnen. De deelnemers hebben tussen de wedstrijden door de mogelijkheid gehad om alle handtekeningen van de spelers van het eerste elftal te verzamelen op een speciaal ontworpen Xquisit G-dag handtekeningenshirt.

Nadat 62 wedstrijden gespeeld waren, wisten uiteindelijk Bavel 1 en Terneuzense Boys 1 de finale te bereiken. De finale is door niemand minder dan onze eigen hoofdtrainer Edwin de Graaf gefloten. Bavel 1 trok uiteindelijk aan het langste eind en heeft de finale gewonnen met 1-0. Zij vierden uitzinnig hun overwinning onder leiding van hun coach Pjotr Kestens.

Na afloop hebben de winnaars in de Cordial een eigen NAC-shirt ontvangen, speciaal uitgereikt door de hoofdtrainer van NAC, Edwin de Graaf. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje om vervolgens voldaan huiswaarts te keren.

Onze dank gaat in het bijzonder uit naar Xquisit. Dankzij hen hebben we een fantastische editie van de G-dag mogen verwezenlijken.

                                               

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3